Головна Новини Дозвілля лайфхаки Які натуральні запахи відлякують комарів
commentss НОВИНИ Всі новини

Які натуральні запахи відлякують комарів

Експерти розповіли, які натуральні запахи допоможуть в літню пору захиститися від комарів і мошкари

30 червня 2021, 13:25
Поділіться публікацією:

Разом з довгоочікуваним літом настає сезон комарів, і, якщо москітні сітки на вікнах і спеціальні засоби не рятують від настирливих комах, тоді можна наповнити приміщення натуральними й досить приємними ароматами.

Які натуральні запахи відлякують комарів

як відлякати комарів / фото: Letizia Lorenzetti

Виявляється, що маленькі кровопивці не переносять запах хвої, тому, якщо ви на природі, подбайте про те, щоб в багатті були ялинові гілки. Також можна використовувати ефірні олії, наприклад, кипариса, ялівцю та інших хвойних дерев, вибирайте вже на свій смак. Можна змішати їх з кремом і намазати шкіру, а якщо в приміщенні багато комарів, тоді додайте пару крапель ефірної олії в воду і помийте підлогу.

Також комахи погано переносять запах ванілі. Використовуйте її стручки, а також ефірне олії з запахом ванілі, щоб обробити ними шкіру, предмети меблів або свій одяг.

Ще вдома можна запалити свічку із запахом лаванди, м'яти, меліси або з іншим яскраво вираженим ароматом, оскільки комарам і мошкам вони огидні. Таким чином, ви забезпечите собі спокійний відпочинок.

Експерти кажуть, що комахи також не люблять запах цитрусових плодів (апельсина, лимона, лайма). І чим більш насичений аромат, тим менше вас будуть діставати комарі. Так що можна використовувати фрукти, щоб відлякати комарів або ж ароматні масла з нотками цитрусових.

Допоможе впоратися з комахами й оцет, ось тільки подумайте, чи зможете ви витримати таку ароматну атаку у вологі та задушливі літні ночі.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що будь-які укуси комах — це невеликі алергічні реакції організму. Експерти назвали ефективні природні методи боротьби з наслідками укусів докучливих кровопивців.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини