Головна Новини Дозвілля лайфхаки Як за 2 хвилини охолодити напій: простий трюк
commentss НОВИНИ Всі новини

Як за 2 хвилини охолодити напій: простий трюк

Експерти розповіли про цікавий лайфхак, який допоможе всього за 2 хвилини охолодити будь-який напій без участі холодильника

6 липня 2021, 13:05 comments1084
Поділіться публікацією:

У спекотну літню погоду хочеться вгамувати спрагу прохолодним напоєм, але, щоб домогтися потрібної температури, його варто помістити в морозилку і трохи почекати. Хоча, є й інший, більш швидкий спосіб.

Як за 2 хвилини охолодити напій: простий трюк

Як охолодити будь-який напій (фото з відкритих джерел)

Експерти розповіли, що існують хитрощі, які дозволяють охолодити напій за пару хвилин, без участі холодильника. Як же це зробити?

Вам буде потрібно глибока місткість, бажано з товстими стінами, щоб довше зберігала холод. Налийте в неї холодну воду, додайте лід в пропорції 1: 1 і 2 столові ложки кухонної солі. Занурте в миску бляшані банки або скляну пляшку з напоєм і засікайте час. Через 2 хвилини ви отримаєте охолоджений на 15 градусів напій. Можна також у воду опустити відкритий стакан з напоєм, якщо в цьому є необхідність, щоб рідина в ньому швидко охолола.

У чому ж секрет такого лайфхаку? Вся справа в хімічній реакції води та солі. Іони хлору і натрію починають взаємодіяти з водою, а для цього їм необхідно тепло. І ось тут відбувається ендотермічна реакція, в результаті якої молекули забирають тепло з пляшки (банки).

Нагадаємо, що багатьом людям просто лінь чекати, поки пиво охолоне і вони вживають його теплим. Але є дієвий спосіб, який дозволить прискорити процес охолодження й отримати від напою куди більше задоволення. Як це зробити, дізнайтеся в нашому матеріалі.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що кулінарні помилки можуть зробити й професіонали, і навчені досвідом господині. В цьому немає нічого страшного. Головне — не панікувати й зібратися з думками. Представляємо вам кілька цікавих лайфхаків, які допоможуть врятувати, здавалося б, остаточно зіпсовану страву.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини