Рубрики
МЕНЮ
Елизавета Черных
Ні для кого не секрет, що вживання великої кількості солі несприятливо відображається на стані нашого організму. Надмірне вживання солі значно підвищує ризик хвороб, пов'язаних з серцево-судинною, нервовою та травною системою. Надалі це призводить до гастриту, виразки, катаракти, порушень в роботі печінки, а також підвищеного тиску та інших хвороб, пов'язаних з кровоносною системою.
У Міністерстві охорони здоров'я розповіли, як знизити вживання солі, а також дали слушну пораду, чим можна замінити продукт. У МОЗ підкреслили, що зменшити вживання солі — не означає перестати солити їжу. Потрібно розуміти, що сіль входить до складу більшості продуктів, наприклад, в хлібні вироби, соуси, сир і ковбаси. Якщо звернути увагу на етикетку, сіль буде одним із перших складових, що означає, що в даному продукті солі дуже багато.
Міністерство підкреслює, що розібратися в кожному продукті дуже важко, тому ділиться порадою, як по-іншому можна знизити споживання солі. У МОЗ пропонують прибрати солянку в шафку подалі, а замість неї поставити пакетик улюблених трав'яних спецій. Це допоможе не тільки нормалізувати споживання солі, а додасть вашим стравам новий смак.
У відомстві також наголосили на важливості здорового харчування, особливо в період пандемії коронавірусу, адже те, що ми їмо і п'ємо впливає на те, чи зможе наш організм протистояти вірусу.
Раніше "Коментарі" писали про три види чаю, які допоможуть схуднути.
Новини