Головна Новини Дозвілля лайфхаки Як визначити справжнє золото: чотири способи
commentss НОВИНИ Всі новини

Як визначити справжнє золото: чотири способи

Визначити справжнє золото в домашніх умовах можна за допомогою нескладних прийомів

16 серпня 2020, 04:45 comments1719
Поділіться публікацією:

Справжнє золото чи ні може встановити професійна оцінка ювелірних виробів. Але якщо у вас немає такої можливості, не турбуйтеся — дізнатися підробку можна і самостійно за допомогою нескладних прийомів. Чотири способи відрізнити справжнє золото від підробки опублікував портал Ukrhealth.

Як визначити справжнє золото: чотири способи

По-перше, огляньте ювелірний виріб. На кожній золотій прикрасі має бути спеціальне клеймо, яке підтверджує пробу дорогоцінного металу. Також на цьому благородному металі ви знайдете іменник — індивідуальний код виробника. У ньому зашифрована інформація про прикрасу, наприклад, рік випуску. Так, український виробники випускають іменники з тризубами, такий символ означає, що виріб пройшов відбір в пробірній палаті.

По-друге, перевірте виріб за допомогою оцту. Бо підроблене золото швидко темніє під його впливом. Налийте в склянку три столові ложки оцтової кислоти 70% і занурте виріб в рідину на 10-20 хвилин. Справжнє золото не змінить колір.

По-третє, влаштуйте магнітний тест — просто покладіть магніт на виріб. Чисте золото — діамагнітік, тобто не має абсолютно ніяких магнітних властивостей, тому об'єкт не повинен вібрувати. Але золоті ланцюжки, обручки та інші вироби містять сторонні сплави (його називають лігатурою) і можуть незначно притягатися. Прикраси з високопробного металу взаємодіють з магнітом, але сила тяжіння несуттєва.

По-четверте, дієвий спосіб перевірки — йод. Попередньо потрібно трохи зашкурити виріб: досить потерти прикрасу о джинси або іншу щільну тканину. Далі візьміть ватяну паличку, занурте її в йод і проведіть по поверхні золота, при цьому краще нанести маленьку непомітну плямочку. Якщо золото потемніло, значить, воно справжнє. Після протріть виріб нашатирним спиртом і потемніння пройде. А ось якщо після нанесення йоду колір прикраси не змінився, ймовірно, перед вами латунь, бронза або мідь.

Раніше ми розповіли, як правильно чистити ювелірні прикраси.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини