Головна Новини Дозвілля лайфхаки Як швидко відіпрати чорницю з одягу: корисні лайфхаки
commentss НОВИНИ Всі новини

Як швидко відіпрати чорницю з одягу: корисні лайфхаки

Сік чорниці глибоко проникає в структуру тканини

27 липня 2020, 13:10 comments2400
Поділіться публікацією:

Ягоди чорниці дуже смачні, соковиті і корисні, але з ними потрібно бути дуже акуратними, тому що вони можуть залишити на одязі помітні плями, які не вивести звичайним милом. Видання Domashniy поділилися порадами, які допоможуть врятувати річ слідів чорниці.

Як швидко відіпрати чорницю з одягу: корисні лайфхаки

Natalia Ganelin | Getty Images

Якщо пляма свіжа, то вивести її допоможе звичайний окріп. Спочатку вимийте одяг в прохолодній воді, після чого полийте пляму гарячою водою і лийте до тих пір, поки вона не пропаде чи не втратить колір. Після цього виперіть річ за допомогою звичайного порошку.

Якщо ж пляма від ягоди встигла висохнути, то відіпрати її можна за допомогою природної кислоти,а для цього процесу вам потрібен лимонний сік і столовий оцет. Змішайте інгредієнти в однакових пропорціях (1:1) і за допомогою губки нанесіть суміш на пляму. Залиште її там на 10 хвилин і як слід виперіть з порошком.

Якщо постраждала річ з делікатної тканини, тоді вищеперелічені способи не підходять, так як окріп і укус можуть її пошкодити. У таких випадках, використовуйте кефір або кисле молоко. Залийте річ одним з цих продуктів таким чином, щоб пляма добре просочилися. Залиште на кілька годин, а потім прополощіть одяг в теплій воді і виперіть.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, як вивести плями від поту з одягу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини