Головна Новини Дозвілля лайфхаки Як правильно зберігати хліб, щоб не з'явилася цвіль
commentss НОВИНИ Всі новини

Як правильно зберігати хліб, щоб не з'явилася цвіль

Експерти розповіли, як зберігати хліб, щоб він довше залишався свіжим і смачним: кілька порад

29 червня 2021, 08:30 comments5173
Поділіться публікацією:

Одним з найпопулярніших продуктів у світі є хліб. Але єдиний мінус полягає в тому, що цей продукт швидко псується. Як зберегти хліб свіжим і смачним якомога довше?

Як правильно зберігати хліб, щоб не з'явилася цвіль

як правильно зберігати хліб (фото з відкритих джерел)

Експерти розповіли, що через неправильні умови зберігання часто доводиться викидати цілі батони. При цьому, потрібно пам'ятати, що домашня випічка зберігається менше "магазинної", оскільки в ній немає консервантів і різних добавок.

Хліб дуже швидко черствіє через те, що втрачає багато вологи й в ньому починають відбуватися хімічні реакції. Борошно, яке використовується для випікання більшості видів хліба, містить молекули крохмалю, які утворюють кристалічну структуру. У процесі випікання при додаванні води ця структура порушується, що і дозволяє тісту поглинути воду. Таким чином "жорсткі" молекули крохмалю стають більше схожими на гель, а хліб набуває пишну, ніздрювату структуру.

Коли продукт охолоджується, то вода залишає крохмаль. В результаті утворюються тверді кристали крохмалю, завдяки яким хліб стає сухим і хрустким.

Щоб продукт довго залишався свіжим і смачним, експерти рекомендують зберігати його при кімнатній температурі, а не в холодильнику, тому що холод лише прискорює процес черствіння. Найкраще залишати хліб в герметичному боксі (хлібниці). Якщо у вас немає такого пристосування, тоді використовуйте пластиковий контейнер або комору. Крім цього, свіжість цілого (розрізаного) батона можна зберегти, відрізаючи перший шматок ні з кінця, а з середини.

Нагадаємо, дієтолог Марія Черняєва зазначила, що за складом свіжоспечений хліб відрізняється від того, який трохи полежав. У ньому більше кислотності, тому він складно перетравлюється, а його вживання може зашкодити травленню.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що чорний хліб безпечний для людей, які страждають на цукровий діабет, тому що він уповільнює зростання рівня глюкози в крові. Але за словами дієтолога, сучасні виробники йдуть на обман, додаючи в хліб різні барвники та шкідливі хімічні добавки, які підсилюють смак і при цьому загрожують підвищенням цукру в організмі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини