Рубрики
МЕНЮ
Светлана Шкурупий
Головне завдання влітку — зберегти врожай, запастися домашніми компотами, варенням, соліннями, соусами, основами для борщів і овочевих рагу. Але, щоб мати можливість насолоджуватися плодами своєї праці цілу зиму — пора згадати, як правильно стерилізувати банки для консервації. Про це повідомляє видання Smak.
Пар
Найпоширеніший спосіб — це стерилізація паром. Для цього вам знадобиться широка каструля, наповнена водою, і решітка, на якій будуть розташовуватися банки.
Чим ширше буде каструля, тим більшу кількість банок ви зможете стерилізувати одночасно. Залізні кришки від банок опускаються в киплячу воду і перебувають там, поки банки знаходяться під паром.
Перед закатуванням стерилізовані банки повинні бути абсолютно сухими, тому після стерилізації їх необхідно зняти з решітки і поставити догори дном на чистий вафельний рушник.
Кипляча вода
Ще один спосіб — це стерилізація банок в киплячій воді. Цей метод зручний, якщо вам треба простерилізувати невелику кількість маленьких банок. У каструлю набирається холодна вода так, щоб банки були покриті повністю. Після закипання води, дайте прокипіти банкам ще хвилин 5. Потім банки потрібно вийняти та розмістити на рушнику.
В духовій шафі
Цей спосіб підходить для великої кількості банок, і зручний тим, що стежити за банками не потрібно. Підготовлені помиті банки встановлюються догори дном на деко в холодну духовку. Потім виставляється температура близько 120°C на 15 хвилин.
Раніше видання "Коментарі" повідомляло, які популярні лайфхаки на ділі виявилися марними.
Новини