Головна Новини Дозвілля лайфхаки Як правильно підібрати сир до вина: шість порад
commentss НОВИНИ Всі новини

Як правильно підібрати сир до вина: шість порад

Вино і сир - класична смакова комбінація, відома кожному, однак існує ряд правил, яких варто дотримуватися

1 жовтня 2020, 22:29 comments1353
Поділіться публікацією:

Озброївшись інформацією від winefolly , ви зможете самостійно створювати дивовижні поєднання вина і сиру.

Як правильно підібрати сир до вина: шість порад

hotel-edem.lviv.ua

Рада №1: поєднуйте вина і сири з рівною інтенсивністю.

Ця порада — найважливіша для створення сирно-винних комбінацій. Наприклад, ніжні аромати сиру сорту Грюйєр будуть придушені сміливим Каберне Совіньон, але вони ідеально відчуваються в поєднанні з Піно Нуар.

Як загальне правило:

Вина з міцністю більше 14,5% більш насичені і відчуваються сильніше з сирами з гострим смаком.

Вина з міцністю менше 12% менш насичені і добре поєднуються з сирами з більш тонким смаком.

Рада № 2: Яскраві червоні вина найкраще поєднуються з витриманими сирами.

Чим більший термін сир витримується і втрачає зміст води, тим більш насиченим стають його смакові якості. Ця деталь ідеально підходить для створення "пари" до зухвалих червоних вин, оскільки вміст жиру в сирі балансує зміст танінів в вині. Тому, під червоне вино вибирайте сири, витримані не менше одного року — чеддер, грюйер, манчего, гауда, проволоне або деякі сорти пармезану, такі як пармезан-реджано і грана падано.

Рада № 3: сири з пліснявою підходять до солодких вин

Міцні солодкі вина, такі як Мускат, Гевюрцтраминер, десертні вина з ягід пізнього врожаю, а також Портвейн прекрасно поєднуються з сирами з блакитною пліснявою через те, що винна солодкість допомагає збалансувати смак цвілі в сирі і зробити його більш вершковим.

Класичне поєднання цієї пари — портвейн з сиром Стилтон і Сотерн з рокфором. Спробуйте, не пошкодуєте!

Рада № 4: ігристі вина неймовірно поєднуються з м'якими вершковими сирами.

За рахунок кислуватого присмаку, ігристі вина підкреслюють смак вершкових м'яких сирів, таких як бри, мюнстер, камамбер, кремона або Époisses de Bourgogne.

Рада № 5: вина і сири з одного регіону — ідеальна пара.

Не ігноруйте місцеві традиції виробників вина і сиров — поєднуйте між собою "земляків", наприклад, Совіньон Блан з козячим сиром з долини Луари у Франція, Шардоне з Époisses de Bourgogne з правінціі Бургундія, Франція, і іспанська Гарнача з Манча.

Рада №6: У всіх незрозумілих ситуаціях вибирайте твердий горіховий сир.

При сервіровці декількох вин найбезпечніших і популярних варіантом буде подача до них твердого горіхового сиру. У ньому досить гостроти, щоб врівноважити танін в червоному вині, але в той же час він делікатний, щоб доповнити ніжні білі вина.

Раніше "Коментарі" писали про те, що вчені назвали алкоголь, який захищає мозок від хвороб





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини