Головна Новини Дозвілля лайфхаки Як потрібно піклуватися про "залізного коня" восени: кілька корисних порад
commentss НОВИНИ Всі новини

Як потрібно піклуватися про "залізного коня" восени: кілька корисних порад

Жовто-червоне листя - свято для очей. Але будьте обережні - впавши на дорогу, мокре листя може бути таким же слизьким, як лід

30 вересня 2020, 20:37
Поділіться публікацією:

Ось і закінчився перший місяць осені, а разом з ним і бабине літо. З початком жовтня в Україні розпочинається сезон дощів і туманів, які можуть негативно сказатися на стані вашого транспортного засобу. Про те, що потрібно зробити, щоб "залізний кінь" безболісно пережив осінь і зиму, розповідає MMR.

Як потрібно піклуватися про "залізного коня" восени: кілька корисних порад

Фото з вільних джерел

Серед першочергових робіт з підготовки автомобіля до осінньої пори варто віднести заміну склоочисників. Оскільки дощ і бруд впливають на чистоту лобового скла автомобіля, то при несправних або пошкоджених  дефектах "двірників" неочищена область може зменшити поле зору водія. Також самий час поміняти масло і інші витратні матеріали. Майте запас склоомиваючої рідини і порожню каністру на всякий випадок. Переберіть вміст автомобільної аптечки.

Через постійні осінні дощі збільшується навантаження на кузов. Тож до початку сезону дощів потрібно пильно оглянути колісні арки, крила, кромку капота і пороги. Саме ці місця є розсадниками корозії. Якщо на металі є ще невкриті іржею ділянки, то підфарбуйте їх хоча б нашвидкуруч, щоб корозія не поширювалася далі.

Також, до початку перших заморозків потрібно перевірити або замінити акумулятор – під час морозів об’єм АКБ зменшується та пристрій швидше розряджається.   

З 1 жовтня в Україні всі користувачі транспортних засобів, перебуваючи на трасі за межами населених пунктів, зобов’язані включати фари ближнього світла, тож не забувайте також продіагностувати освітлення, протитуманні фари та систему опалення.

Раніше "Коментарі" розповідали про те, чим обернувся для туриста поганий відгук про готель.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини