Головна Новини Дозвілля лайфхаки Як поліпшити батьківський сон
commentss НОВИНИ Всі новини

Як поліпшити батьківський сон

Тема, про яку говорять більшість батьків - сон. Скільки годин сну ви отримуєте, чи достатньо спите? Ось як краще спати, коли ви - новоспечені батьки

25 листопада 2020, 16:34
Поділіться публікацією:


Як поліпшити батьківський сон

Фото: spimalysh.ru

Налагодження режиму у новонародженого малюка може зайняти деякий час, і це істотно ускладнює відпочинок і сон батьків. У перші тижні міцний нічний сон є розкішшю практично для всіх пар з новонародженою дитиною.

Як добре спати і відчувати себе відновленою 

Дорослим людям потрібно близько 7-8 годин нічного сну, щоб відчувати себе нормально, хоча ці цифри коливаються від 5 до 10 годин, в залежності від людини. Отримати достатній сон протягом перших кількох місяців життя вашої дитини може бути важким завданням. Скільки сну ви отримуєте, залежить від того, що відбувається з вашою дитиною.

·          Уникайте чаювання, кави, безалкогольних напоїв, енергетичних напоїв, шоколаду та інших стимуляторів поруч із часом сну.

·          Уникайте використання екранів у спальні — вимкніть телевізор, мобільні телефони та планшети.

У ліжку

Якщо вам нелегко заснути, постарайтеся не хвилюватися і не засмучуватися. Замість цього нагадайте собі, що все в порядку, що вам тепло і спокійно в ліжку. Якщо це не спрацює, можливо, варто встати й записати свої почуття і думки на папері. Потім знову спробуйте заспокоїтися і заснути.

Протягом дня

Деякі люди вважають, що бадьора прогулянка або нове хобі здатні зняти напругу. Інші виявляють, що спілкування з близькими людьми, медитація, відвідування терапевта, заняття йогою допомагають їм відчувати себе краще.

Регулярні фізичні вправи допоможуть вам налагодити якість сну, якщо ви не займаєтесь спортом за 4 години до сну. Тренування ввечері перед сном може зробити вас активною й навіть втрутитися у ваш природний цикл сну, забравши кілька дорогоцінних годин відпочинку. Замість цього тренуйтеся вранці, вдень або раннього вечора.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини