Головна Новини Дозвілля лайфхаки Як досконало освоїти мистецтво запам'ятовування: п'ять корисних порад
commentss НОВИНИ Всі новини

Як досконало освоїти мистецтво запам'ятовування: п'ять корисних порад

Використовуй ці прийоми, якщо потрібно в терміновому порядку щось вивчити напам'ять

3 листопада 2020, 11:43
Поділіться публікацією:

Багато хто з нас повинен час від часу щось вчити на пам'ять. Це може бути вірш, промова, пісня. Якщо ти зіткнувся з такою необхідністю, ми розповімо тобі, як впоратися з цим завданням. Допоможе нам у цьому KP.UA.

Як досконало освоїти мистецтво запам'ятовування: п'ять корисних порад

Як навчитися запам"ятовувати тексти

Вникати навіть в найпростіші дані

Читання "по діагоналі" не приводить до запам'ятовування, навіть якщо інформація здається дуже простою. Фахівці радять вникати навіть у найдрібніші деталі.

Промовляти вголос

Інформація, яку виголосили вголос, запам'ятати набагато легше. Важливо не тільки почути те, що потрібно запам'ятати, а й повторити це вголос.

Відкидати слова

Досить незвичайний спосіб вчити вірші: переписати те, що необхідно запам'ятати, на папір. При цьому деякі слова необхідно пропускати, залишаючи від них тільки першу букву. Після цього перечитайте текст і заповніть всі пропуски.

Висипатися

Краще засвоювати інформацію допомагає сон між заняттями. Звідси й студентська прикмета: перед іспитом покласти конспект під подушку і заснути.

Розслаблятися

Напередодні важливого заходу хвилюються всі, однак нагнітати ситуацію не варто. Виберіть свій спосіб розслабитися: одним допоможе прогулянка на свіжому повітрі, іншим — гаряча ванна і сон, а третім — дружня підтримка.

Тепер ти зможеш вивчити навіть найдовшу промову та отримати репутацію Цицерона серед своїх друзів. Головне, не лінуйся і старайся чітко дотримуватися цих порад. Також видання "Коментарі" розповість, як залишатися бадьорим весь день.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини