Головна Новини Дозвілля лайфхаки Як часто потрібно міняти постіль: поради, які ігнорують майже всі
commentss НОВИНИ Всі новини

Як часто потрібно міняти постіль: поради, які ігнорують майже всі

Крім цього, зверніть увагу на етикетку перед пранням, щоб не зіпсувати тканину у пральній машинці

9 лютого 2022, 05:05
Поділіться публікацією:

Всі знають, що постіль потрібно міняти регулярно та краще з цим не затягувати. Водночас більшість не дослухаються до цих рекомендацій. Як пише Reviewed, прати постільну білизну необхідно не рідше одного разу на два тижні. Під час сну на шкірі можуть накопичуватися мертві клітини, пилові кліщі, шкірний жир і бактерії, що залишаються на ліжку. Крім цього, зверніть увагу на етикетку перед пранням, щоб не зіпсувати тканину у пральній машинці. Зазвичай такі речі потрібно прати за високих температур.

Як часто потрібно міняти постіль: поради, які ігнорують майже всі

Ліжко - фото з відкритих джерел

Важливо також не перезавантажувати пральну машину. Білизна повинна переміщатися барабаном. Так вона буде краще випрана. Також експерти рекомендують іноді вивішувати постіль на відкритому повітрі, щоб її висушувало сонце. А ще – гладити простирадла, щоб остаточно знищити всі мікроби.

Нагадаємо, багато людей безвідповідально підходять до особистої гігієни та можуть не міняти постільну білизну місяць, а то й більше. Вони не замислюються над тим, які "монстри" можуть жити в їхньому ліжку. Мікробіолог Оксана Вольська у програмі "Ранок з Україною" на телеканалі "Україна" розповіла, як часто потрібно міняти постільну білизну, щоб у ній не накопичувалися бактерії. Про це повідомляє видання "Сегодня".

Фахівець зазначила, що свою постіль варто тримати у чистоті, адже у середньому людина проводить уві сні 8 годин на день. І, щоб сон був приємним і комфортним, постіль має бути м'якою, свіжою та чистою. Чому це так важливо? По-перше, через вологу, яка накопичується, коли ми спимо, постіль є ідеальним середовищем для розмноження бактерій і грибків. А, по-друге, якщо регулярно не провітрювати ковдри та подушки, то заведуться пилові кліщі. Виносите їх на балкон, витрушуйте, можна залишити на деякий час на морозі або під променями сонця.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини