Головна Новини Дозвілля лайфхаки Все не так однозначно: чи корисна музика для нашої продуктивності
commentss НОВИНИ Всі новини

Все не так однозначно: чи корисна музика для нашої продуктивності

Для підняття продуктивності музику слід використовувати правильно

9 жовтня 2020, 12:53
Поділіться публікацією:

Ні для кого не секрет, як сильно впливає музика на наш стан. Багато хто впевнений, що вплив музики завжди і за будь-яких обставин є плідним. Але насправді ситуація далеко не так однозначна. Тому сьогодні за допомогою видання mport ми обговоримо, як правильно слухати музику, щоб вона позитивно впливала на нашу продуктивність.

Все не так однозначно: чи корисна музика для нашої продуктивності

Вплив музики на продуктивність

Пісні погіршують продуктивність

Далеко не вся музика може допомогти при роботі. Відомо, що музика зі словами шкодить продуктивності людини, а інструментальна і без слів, навпаки, сприяє їй.

Музика покращує ефективність тренувань

Дослідження показують, що відповідна музика дійсно може мотивувати. Можна займатися фізичними вправами довше, ніж зазвичай, при цьому практично не відчувати втому.

Концентруватися допомагає знайома музика

Багато досліджень підтвердили, що мозкові центри, відповідальні за сильні переживання і концентрацію, працюють активніше, коли ви слухаєте знайому музику.

Музика корисна під час перерв

Якщо фонова музика за роботою часто може заважати, то краще слухати її у час перерв. Вчені запевняють, що такий підхід набагато ефективніший. Музика корисна для запам'ятовування інформації та допомагає довше утримувати концентрацію.

Музика впливає на наш мозок неоднозначно. Далеко не завжди вона може приносити користь. Сподіваємося, наші поради допоможуть тобі підібрати оптимальний підхід до цього питання. Також видання "Коментарі" розповість, як музика впливає на бігові тренування.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини