Головна Новини Дозвілля лайфхаки В Японії навчилися робити крафтовий папір з відходів для варіння пива
commentss НОВИНИ Всі новини

В Японії навчилися робити крафтовий папір з відходів для варіння пива

В Японії придумали новий стартап без шкоди навколишньому середовищу

20 січня 2022, 17:07
Поділіться публікацією:

Мало хто задумувався про те, що підприємці, які займаються варінням пива, спалюють багато відходів. Але з відходів можна робити гарний крафтовий папір. Цікава ідея виникла у японських пивоварів. Як інформує портал "Коментарі", про це пише "DW".

В Японії навчилися робити крафтовий папір з відходів для варіння пива

Крафтовий папір. Фото: DW

Видання зазначає, Йокогама вважається батьківщиною японського пива. Перша пивоварня в країні була заснована тут наприкінці 19 століття. Нині тут процвітають крафтові броварні, але виробництво пива призводить до величезної кількості дробини. Це те, що залишається після варіння сусла. Як правило вона йде на корм тваринам. Зазвичай на кожні 100 літрів, які варять, припадає близько 200 кг дробини. 

Місцевий стартап Секі Мацудзака вирішив використати відходи для виробництва паперу. Деяка частина відпрацьованого зерна повторно використовуються в сільському господарстві але більша частина спалюється, що дуже шкідливо для довкілля. 

Органічні відходи збирають на пивоварнях у Йокогамі. Із них роблять папір різної щільності. Власник стартапу сподівається, що папір буде використовуватися в барах і ресторанах. На ньому можна друкувати меню, а папір більшої щільності використовувати, як підставки для склянок.

Читайте також на порталі "Коментарі" — пиво не завжди може бути шкідливим для організму. Нещодавно дослідники виявили у пива ще одну несподівану здатність – напій здатний покращувати роботу імунної системи. Весь секрет в великій харчовій цінності напою, який в собі має вітаміни, мінерали, антиоксидантні речовини, які можуть суттєво зміцнити ваш імунітет.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини