Рубрики
МЕНЮ
Ольга Чародий
Інжир — одна з найнезвичайніших і найдавніших рослин на планеті. Він багатий на вітаміни та мікроелементи, які вкрай необхідні саме в осінній період авітамінозу та зниження імунітету. Плоди інжиру рекомендують вживати людям для профілактики різних захворювань, адже в цих ягодах просто криниця корисних вітамінів і мінералів, що запобігають розвитку онкозахворювань, пише tutknow.
Інжир - фото з відкритих джерел
Також інжир корисний при проблемах зі шлунково-кишковим трактом, оскільки має легкий проносний ефект. Через високий вміст калію, інжир рекомендують вживати і людям, які страждають на захворювання серцево-судинної системи. Це дієтичний продукт, багатий на клітковину. Клітковина, набухаючи, заповнює шлунок. Це дає тривале відчуття ситості.
Сушений інжир у кількості 2-3 штук – відмінний варіант перекушування на правильному харчуванні. Кальцій у плодах запобігає потоншенню кісток та покращує функціонування опорно-рухового апарату.
Нагадаємо, плоди інжиру надзвичайно корисні і належать до супер-фудів. Вони містять велику кількість цінних речовин і мінералів, які підтримують роботу всіх систем організму. Про це повідомляє видання Med2. Цей екзотичний фрукт посідає друге місце за вмістом калію, який нормалізує ритм серця, регулює водний баланс в організмі та відповідає за роботу клітин. Також інжир багатий на клітковину і є добрим джерелом основних мінералів, у тому числі магнію, марганцю та кальцію ( вони забезпечують кращу щільність кісткової тканини), а також вітамінів, в основному, K та B6.
Новини