Головна Новини Дозвілля лайфхаки Топ 3 найрідкісніших грибів в світі
commentss НОВИНИ Всі новини

Топ 3 найрідкісніших грибів в світі

Навіть найзавзятіших грибників можуть здивувати деякі гриби своїм незвичайним зовнішнім виглядом

20 січня 2021, 01:45 comments6073
Поділіться публікацією:

Представляємо вашій увазі рідкісні гриби.

Топ 3 найрідкісніших грибів в світі

Гриби (фото з відкритих джерел)

1. Найрідкісніший гриб в світі — Сигара Диявола, або звездовік (Chorioactis geaster), Він зустрічається виключно в центральних районах Техасу. Цей гриб стає схожий на зірку, коли його зовнішня оболонка лопається, щоб випустити суперечки.

2. Білі трюфелі є не тільки рідкісними, але і дорогими грибами. Ресторатори називають з "білі діаманти" і вважають непоганою інвестицією. Термін їх зберігання — кілька днів, тому по світу вони доставляються тільки літаками

3. Mycena chlorophos — світяться в темряві гриби. Вони зустрічаються в основному на маленькому японському острові Месамеяма. Відомі ці гриби своєї біолюмінесценцією, яка проявляється в сезон дощів. У цей період вони випромінюють слабкий зелене світло.

Нагадаємо, гриби не тільки допомагають скинути зайву вагу, але і вкрай корисні для серцево-судинної системи, констатують фахівці. Гриби можуть стати незамінним інгредієнтом в раціоні. Багато людей ігнорують гриби як продукт регулярного харчування, — хоча в своїх корисних властивостях гриби можуть перевершити навіть овочі і фрукти, вважають фахівці зі здорового харчування. Науковці повідомили, що гриби не містять ні цукру, ні жирів (в цьому продукті їх всього 1%), і в дієтичному харчуванні вони більш доречні й ефективні ніж овочі або фрукти. Так овочі при зберіганні швидко втрачають вітаміни, а в фруктах нерідко з надлишком міститься цукор. Вживання грибів покращує захисні опції організму. У них присутня речовина лецитин, що не дає накопичуватися холестерину.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://mirfactov.com/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини