Головна Новини Дозвілля лайфхаки ТОП-10 способів врятувати продукти, які зіпсувалися
commentss НОВИНИ Всі новини

ТОП-10 способів врятувати продукти, які зіпсувалися

Не завжди їжу, яка зіпсувалася, потрібно викидати, бо за допомогою нескладних прийомів продуктам можна дати друге життя

15 серпня 2020, 23:58 comments1248
Поділіться публікацією:

Іноді харчові продукти занадто швидко набувають неапетитного вигляду або зазнають неприємних змін. Але не варто поспішати відправляти потемнілі фрукти або зачерствілий хліб в урну. Список корисних лайфхаків, які вбережуть вас від марнотратства, опублікував портал Food in my room.

ТОП-10 способів врятувати продукти, які зіпсувалися

Якщо банани трохи потемніли, то використовуйте їх для приготування різної випічки, освіжаючих коктейлів або смузі. Також можна зробити морозиво: перебити банани блендером і відправити в морозилку.

Зіпсовані цитруси — апельсини, мандарини або лимони — відмінно підійдуть для ароматної начинки курки. Зріжте зіпсовані ділянки фруктів і використовуйте м'якоть для виготовлення соку, а цедру — випічки. Крім того, цитрус, що зіпсувався, може стати побутовим засобом. Додайте до половини лимона дрібку солі й отримаєте очищаючий засіб. Наприклад, він може впоратися з брудною решіткою для гриля.

Коричневі плями на яблуках і грушах не привід відправляти фрукти в урну. Зріжте потемнілі ділянки, а із залишку приготуйте пюре. Їм можна доповнити вівсянку або ж зробити з пюре начинку для випічки, а також соус. Також є варіант підготувати сушки: наріжте фрукти кільцями і замочіть в цукровій воді на добу, потім розкладіть на деко і сушіть при температурі 60 градусів 6-8 годин. Ласощі стануть доповненням до каш.

Ягоди не першої свіжості врятує заморозка. Промийте ягоди і відправте в морозилку. Потім ви зможете використовувати ягоди для приготування випічки, соусів або коктейлів круглий рік.

Зелень має властивість швидко псуватися, але трави також можуть послужити, якщо їх правильно заморозити. Подрібніть зіпсовану зелень в блендері, додайте трохи оливкового масла і спеції. Потім заповніть отриманою сумішшю формочки для льоду. Ось такі заготовки можна додавати взимку в перші страви, соуси і маринади. Або ж приготуйте незвичайний паштет: змішайте заготовки зелені з вершковим маслом.

Хліб теж може швидко зіпсуватися, а от викидати його рука не піднімається. Щоб дати йому друге життя, проверніть таку махінацію: збризніть хліб водою, загорніть у фольгу і поставте в розігріту духовку на 10 хвилин. Хліб знову стане хрустким і м'яким. Або ж зробіть з черствого хліба панірувальні сухарі, грінки, пряні сухарики для салатів. Крім того, є ще один варіант: вичистіть з хліба м'якуш і в отримані кошички додайте фарш і сир, запечіть масу в духовці й отримаєте оригінальну закуску до обіду.

Овочі, наприклад, перець, огірки, морква або редис, які трохи попсувалися, також можуть знадобиться в кулінарії. Обріжте зіпсовані місця, наріжте овочі невеликими скибочками, додайте спеції та поставте маринуватися в складі з білого оцту, цукру і солі. Через шість годин ви отримаєте ароматні мариновані овочі. А ось зіпсовані помідори відмінно зійдуть для приготування італійського соусу. Зріжте з помідор погані частини, побланшуйте і перебийте в пюре. Потім додайте в масу італійські трави.

Молоко в зіпсованому вигляді і зовсім дає, де розгулятися фантазії. З кислого молока ви можете приготувати млинці або оладки. Також з нього виходить відмінний домашній сир, а ось він точно стане в нагоді в кулінарному процесі.

Прострочена сметана може стати основою для тесту на оладки, торти, пиріжки та кекси. Не турбуйтеся, кислуватого смаку не буде — він йде при термообробці.

Твердий сир зазвичай "атакують" наліт і плями цвілі. Але врятувати можна і такий продукт. Тому як в сирах типу Чеддер і Пармезан цвіль не здатна проникати всередину, а значить — продукт не стає шкідливим. Зріжте пошкоджену ділянку і використовуйте інгредієнт для приготування страв. Крім того, ви можете подрібнити сир за допомогою терки і додавати до гарячих страв.

Раніше ми розповіли, які способи допоможуть визначити якість продуктів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини