Рубрики
МЕНЮ
Ольга Чародий
Текіла очищає кров і запобігає раку. До такого висновку дійшли мексиканські медики в ході досліджень. Про це повідомляє NTVRU.com.
Дівчина (фото з відкритих джерел)
Зрозуміло, мова йде про дуже помірне вживання напою, не більше 2-3 тс. ложок в день. Вся справа в агаві, на основі якої робиться напій. До її складу входять дубильні речовини, які очищають кров від токсинів і покращують роботу імунної системи.
Крім цього, завдяки агаві стимулюється робота шлунково-кишкового тракту.
Застосовується текіла в медицині і завдяки антисептичним властивостям — компреси з нею запобігають гнійні запалення в ранах і внутрішні запальні процеси. Ефективні компреси на основі спиртного напою і при ревматизмі.
Також дослідники виявили, що текіла запобігає розвитку онкологічних утворень. Для досягнення максимального лікувального ефекту текілу потрібно пити перед їжею, утримуючи перед ковтком у роті.
Нагадаємо, кофе є одним з найпопулярніших напоїв у світі, адже мільйони людей не уявляють без нього свій ранок. Але виробництво кави несе з собою високий рівень емісій СО2 (вуглекислого газу). Дослідник Марк Маслин визначив, який кавовий напій найшкідливіший для природи. Вчений разом зі своїми колегами проаналізував сучасні темпи виробництва кави і з'ясував, що кількість цього продукту за найближчі 30 років може вирости в 3 рази, але це викличе негативний ефект через значне перевантаження тропічного середовища. Річ у тому, що при виробництві цього напою, що бадьорить в повітря викидається чимало вуглекислого газу.
Згідно з даними, в середньому при звичайному вирощуванні та експорті 1 кілограма кави сорту арабіка в атмосферу потрапляє близько 15,3 кілограма вуглекислого газу.
Новини