Головна Новини Дозвілля лайфхаки Стало відомо, скільки разів на тиждень варто мити голову
commentss НОВИНИ Всі новини

Стало відомо, скільки разів на тиждень варто мити голову

Дуже часто миття голови може принести більше шкоди, ніж користі,

24 листопада 2021, 04:10
Поділіться публікацією:

Нерідко в інтернеті можна зустріти діаметрально протилежні відповіді на питання, як часто потрібно мити голову, щоб вона не бруднилася. Щоб розібратися в проблемі, ми вдалися до порад трихологів. Якщо ви не хочете нашкодити своєму здоров'ю, то мити голову потрібно регулярно, підібравши правильний догляд, залежно від вашого типу волосся, пише my-perfect. Так, мити волосся потрібно не рідше одного разу на тиждень, може, краще навіть двічі на тиждень. Бо крім забруднення волосся шкірним салом є зовнішнє забруднення: це запахи, кіптява і т.д. Тому все це потрібно змивати — волосся виглядатиме здоровим.

Стало відомо, скільки разів на тиждень варто мити голову

Дівчина (фото з відкритих джерел)

Дуже часто миття голови може принести більше шкоди, ніж користі, стверджує директор клініки волосся Бостонського медичного центру Лінн Голдберг. Це парадоксально, але люди, які намагаються часто мити голову, стикаються з тим, що їхні сальні залози починають виробляти більше жиру. Організм не терпить такого безцеремонного втручання і прагне заповнити втрати.4

Нагадаємо, волосся потребують регулярного і своєчасного догляду, тоді вони будуть красивими, м'якими і шовковистим. Американський дерматолог розповіла, як часто потрібно мити волосся, щоб воно не втрачало свій блиск і структуру. Про це повідомляє видання Healthystyle. Фахівець стверджує, що багато людей неправильно доглядають волосся, зокрема миють голову щодня. Такі дії призводять до того, що волосся вицвітає і зношується, як одяг під час щоденного прання. Справа в тому, що шкіру голови захищає себум – продукт діяльності сальних залоз, який служить бар'єром проти бактерій, а якщо мити волосся надто часто, тоді цей бар'єр руйнується.

Крім цього, дерматолог каже, що мити голову зрідка теж шкідливо, адже тоді себум почне забивати пори та провокувати запалення на шкірі. Щоб не допускати подібних проблем, волосся необхідно мити один раз на 3-4 дні. Якщо ж у вас сухий або жирний тип волосся, тоді краще мити його через день.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини