Головна Новини Дозвілля лайфхаки Скільки коштує 1 метр туалетного паперу: тест від порталу "Коментарі"
commentss НОВИНИ Всі новини

Скільки коштує 1 метр туалетного паперу: тест від порталу "Коментарі"

Ми протестували шість торгових марок туалетного паперу

21 вересня 2021, 19:30 comments1073
Поділіться публікацією:








Портал "Коментарі" вирішив протестувати найпопулярніших виробників туалетного паперу, товари яких продаються в кожному супермаркеті. Ми виміряли довжину рулонів паперу, довжину шматочків, їх ширину. А також порахували, скільки українці платять за метр туалетного паперу зі своїх кишень.

Скільки коштує 1 метр туалетного паперу: тест від порталу "Коментарі"

Шість торгових марок туалетного паперу були виміряні і протестовані, фото з відкритих джерел

У нашому тесті взяли участь такі торгові марки туалетного паперу: "Обухів", "Каховинка", "Рута", "Ашан", "Сніжна панда", "Zewa". По-перше, ми виміряли, чи є дійсно заявлені метри на упаковці в рулонах і чи не обманюють виробники українців.

Ширина і довжина шматочків

Папір "Рута". Ширина — 96 мм, довжина шматочка — 110 мм — такі дані вказані на упаковці. Під час замірів ми визначили, що ширина — 92 мм, довжина — 111 мм, тобто товар відповідає заявленим розмірам виробника.

Папір "Ашан". На упаковці зазначено, що у рулоні 150 шматочків, але розмір не вказано. Під час замірів ми визначили, що довжина шматочка — 116 мм, ширина — 99 мм.

Папір "Zewa". На упаковці написано, що шматочок має розміри: 143 мм — довжина, 107 мм — ширина. Заміри показали довжину 144 мм і 107 мм — ширину.

Папір "Сніжна панда". Заміри показали, що ширина шматочка — 96 мм, довжина — 125 мм.

Папір "Каховинка". Ширина одного шматочка — 89 мм, довжина — 114 мм.

Довжина рулону

За допомогою спеціального професійного метра були виміряні всі рулони з упаковок. Найдовшим рулоном виявився рулон торгової марки "Обухів", довжина якого становить 65 метрів. Друге місце в рейтингу зайняла ТМ "Каховинка", довжина її рулону — 46 метрів. У трійці лідерів і "Сніжна панда" з довжиною рулону у 18 метрів. Довжина рулону ТМ "Ашан" — 17 метрів, "Рута" — 15 метрів, найкоротший рулон у "Zewa" — 12 метрів.

Ціна 1 метра

Підрахувавши кількість метрів, ми визначили, яка ціна 1 метра в кожному рулоні. Отже, ціна за 1 метр "Сніжної панди" становить 60 копійок, "Ашан" — 34 копійки, "Обухова" — 10 копійок, "Каховинки" — 12 копійок, "Рути" — 50 копійок, "Zewa" — 1 гривня 79 копійок.

Економ-варіанти — це "Каховинка" і "Обухів". Туалетний папір рожевого кольору "Каховинка" розділений на шматочки. Серед торгових марок якісного паперу найдорожча — ТМ "Zewa", хоча і найщільніша.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини