Головна Новини Дозвілля лайфхаки Скільки часу потрібно чистити зуби
commentss НОВИНИ Всі новини

Скільки часу потрібно чистити зуби

Не можна однозначно сказати, скільки хвилин потрібно чистити зуби

11 листопада 2021, 01:10
Поділіться публікацією:

Кожна людина твердо знає, скільки разів на день потрібно чистити зуби – двічі: увечері та вранці. Але про існування винятків із цього правила та правильну техніку проведення гігієнічної процедури знають далеко не всі. Багато стоматологів вважають, що чистити зуби слід не менше двох хвилин. Є думка, що потрібно присвятити чищенню зубів три хвилини по півтори хвилини на верхні та нижні зуби. Але більшість людей не робить цього, пише ctoma.

Скільки часу потрібно чистити зуби

Сім'я (фото з відкритих джерел)

Не можна однозначно сказати, скільки хвилин потрібно чистити зуби, щоб вони залишалися здоровими протягом тривалого часу. В нормі зуби потрібно чистити протягом 2-3 хвилин, але точний термін залежить від:

кількості зубних одиниць

загального стану порожнини рота

наявності ортодонтичних конструкцій

Дуже довго очищати емаль не рекомендують, оскільки тривалий механічний вплив може призвести до травмування. З цієї ж причини люди, які їдять багато сирих фруктів та овочів, часто потребують відновлювальної мінералізації. Якщо ж тривалість чищення зубів недостатня, то домогтися чистоти не вдасться. На зубах залишаться бактерії, які можуть спричинити серйозні проблеми, такі як гінгівіт або періодонтит. Недавні дослідження показали, що зубний наліт може навіть сприяти утворенню атеросклеротичних бляшок в артеріях.

Нагадаємо, багато людей несерйозно ставляться до гігієни своєї ротової порожнини, вважаючи, що карієс — це лише маленька неприємність, через яку, в гіршому випадку, можна залишитися без зуба. Але все не так. Стоматолог Назелі Ктянц пояснила, що небезпечні для здоров'я невиліковані зуби.

Фахівець наголосила, що проблеми із зубами можуть стати причиною захворювань серця, зокрема інфаркту. Більше того, якщо у людини хронічний пародонтит (запалення тканин, що оточують корінь зуба), тоді ризик серцевої недостатності підвищується у 2 рази. Справа в тому, що бактерії, що розмножуються в тканинах, потрапляють у кровоносну систему та провокують запалення в судинах. Усе це відбувається, якщо лікування зуба затягується тривалий термін.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини