Рубрики
МЕНЮ
Ольга Чародий
Сода є в арсеналі будь-якого кулінара. Ось кілька секретів її застосування.
Сода (фото з відкритих джерел)
1. Погашена сода додається в тісто в процесі замісу для додання пишності випічці.
2. Млинці з соди, лимонної кислоти і муки — основне блюдо для тих, хто поститься.
3. Якщо натерти м'ясо содою і помістити його в холодильник на годину, а потім промити проточною водою — воно стане ніжним і соковитим.
4. Якщо перед приготуванням покласти рибу в содовий розчин (дві чайні ложки на літр води), потримати дві години в холодильнику, а потім промити — вона позбудеться від характерного запаху.
5. Якщо додати у воду при варінні яєць ½ чайної ложки соди, зняти з них шкаралупу стане набагато легше.
6. Щоб молоко не згорнулося при кип'ятінні, в нього можна додати пару грам соди.
7. При варінні капусти вітаміни збережуться краще, якщо у воду додати дрібку соди.
Нагадаємо, група вчених з США довела користь і ефективність харчової соди в боротьбі з ревматоїдним артритом. Результати досліджень були опубліковані в зарубіжному виданні Journal of Immunology. Вчені з медичного коледжу американського штату Джорджія в ході дослідження довели, що добова доза харчової соди, здатна не тільки полегшити біль в суглобах, але і остаточно перемогти ревматоїдний артрит. Автор дослідження і доктор медицини Пол О'Коннор стверджує, що содовий розчин покращує кровообіг в суглобах і забезпечує тканинне харчування.
Також розчини з харчової соди налагоджують обмінні процеси в суглобах, а також надають болезаспокійливу дію і полегшують стан пацієнта. Однак медики рекомендують, перед застосуванням харчової соди варто проконсультуватися у лікаря.
Новини