Головна Новини Дозвілля лайфхаки Секретні інгредієнти, які роблять м'ясо м'яким
commentss НОВИНИ Всі новини

Секретні інгредієнти, які роблять м'ясо м'яким

Експерти розповіли, за допомогою яких інгредієнтів можна зробити м'ясо більш соковитим і м'яким

25 квітня 2021, 17:50
Поділіться публікацією:

Якщо ви купили занадто жорстке і старе м'ясо, не поспішайте засмучуватися, ситуацію можна врятувати за допомогою певних добавок. Яких саме?

Секретні інгредієнти, які роблять м'ясо м'яким

Як зробити м'ясо м'яким / Фото: Steaklovers.ru

Експерти розповіли про продукти-помічники, які здатні розм'якшити м'ясо і зробити його більш соковитим і м'яким. І в цьому списку є, звичайно ж, цибуля. Ви можете нарізати її півкільцями або дрібно нашаткувати, перекрутити через м'ясорубку, а потім змішати з м'ясом в пропорції 1: 1. Залиште продукти в мисці на кілька годин, поставивши зверху на них якийсь тягар.

Ще розм'якшити м'ясо допомагає гірчиця, плюс до всього, вона додає йому легку гостроту і пікантний аромат. Досить змастити гірчицею шматок м'яса і нарізати його на невеликі порції, підтримають так 20 хвилин, потім посмажити або запекти.

Також врятувати ситуацію можна за допомогою сухого вина, пива ... і горілки. Побоювання щодо алкоголю зайві: він повністю випаровується в міру теплової обробки. Якщо алкоголь використовувати не хочете, тоді зробити м'ясо більш м'яким можна лимонним / гранатовим / ананасовими соками. Тільки не перетримаєте м'ясо в такому маринаді, щоб не отримати "гуму".

Експерти радять також використовувати мінеральну воду, причому краще віддати перевагу лікувально-профілактичній, наприклад, "Боржомі". А ще можна замочити жорстке м'ясо у воді з розведеним у ній картопляним крохмалем — результат вас здивує! Соковиті шматочки з хрусткою скоринкою вам гарантовані.

Поекспериментувавши з різними маринадами, ви обов'язково підберете варіант, який підходить до смаку. І ще один важливий момент в приготуванні будь-якого м'яса: ніколи й ні за яких умов не соліть його заздалегідь!

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що лікар-терапевт Ольга Галеева розповіла, чи можна захворіти, з'ївши шматок сирого м'яса.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини