Рубрики
МЕНЮ
Светлана Шкурупий
Якщо ви купили занадто жорстке і старе м'ясо, не поспішайте засмучуватися, ситуацію можна врятувати за допомогою певних добавок. Яких саме?
Як зробити м'ясо м'яким / Фото: Steaklovers.ru
Експерти розповіли про продукти-помічники, які здатні розм'якшити м'ясо і зробити його більш соковитим і м'яким. І в цьому списку є, звичайно ж, цибуля. Ви можете нарізати її півкільцями або дрібно нашаткувати, перекрутити через м'ясорубку, а потім змішати з м'ясом в пропорції 1: 1. Залиште продукти в мисці на кілька годин, поставивши зверху на них якийсь тягар.
Ще розм'якшити м'ясо допомагає гірчиця, плюс до всього, вона додає йому легку гостроту і пікантний аромат. Досить змастити гірчицею шматок м'яса і нарізати його на невеликі порції, підтримають так 20 хвилин, потім посмажити або запекти.
Також врятувати ситуацію можна за допомогою сухого вина, пива ... і горілки. Побоювання щодо алкоголю зайві: він повністю випаровується в міру теплової обробки. Якщо алкоголь використовувати не хочете, тоді зробити м'ясо більш м'яким можна лимонним / гранатовим / ананасовими соками. Тільки не перетримаєте м'ясо в такому маринаді, щоб не отримати "гуму".
Експерти радять також використовувати мінеральну воду, причому краще віддати перевагу лікувально-профілактичній, наприклад, "Боржомі". А ще можна замочити жорстке м'ясо у воді з розведеним у ній картопляним крохмалем — результат вас здивує! Соковиті шматочки з хрусткою скоринкою вам гарантовані.
Поекспериментувавши з різними маринадами, ви обов'язково підберете варіант, який підходить до смаку. І ще один важливий момент в приготуванні будь-якого м'яса: ніколи й ні за яких умов не соліть його заздалегідь!
Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що лікар-терапевт Ольга Галеева розповіла, чи можна захворіти, з'ївши шматок сирого м'яса.
Новини