Головна Новини Дозвілля лайфхаки Що робити, коли відключили світло і нудно: 15 ідей на кожен день
commentss НОВИНИ Всі новини

Що робити, коли відключили світло і нудно: 15 ідей на кожен день

Даємо 15 практичних порад, як пережити блекаут цікаво та корисно

10 липня 2024, 17:55
Поділіться публікацією:

Через відключення електроенергії багато людей шукають способи провести час без світла та інтернету. Дивитися телевізор, грати в консоль, або скролити TikTok — не вийде. Якщо ти живеш у сільській місцевості, відключення світла не є великою проблемою, адже можна піти до озера, покататися з друзями на велосипедах або поратися біля будинку. Але що робити, якщо світло зникло у багатоквартирному будинку у великому місці?

Що робити, коли відключили світло і нудно: 15 ідей на кожен день

Портал “Коментарі” зібрали ідеї, чим зайнятися, коли нудно, що робити вдома без світла, як провести час в блекаут вдома.

Блекаут — це повне або часткове відключення електроенергії на великій території, яке може тривати від кількох годин до кількох днів. Причини блекаутів можуть бути більшими: аварії на електростанціях, стихійні лиха, атаки на енергетичну інфраструктуру, або перевантаження електромережі. В Україні блекаути стали звичною справою через військові дії та пошкодження енергетичних об'єктів. Це призводить до багатьох незручностей для населення, але є багато способів провести час без електроенергії цікаво та корисно.

Блекаут — це не привід для паніки або суму. Навпаки, це можливість для зміни звичного ритму життя, відкриття нових занять і проведення часу з користю. Незалежно від того, чи ви залишаєтеся вдома або виходите на вулицю, завжди є безліч варіантів, як провести час цікаво та продуктивно.


Що робити вдома, коли немає світла і нудно

Читайте книги. 

Це чудова можливість зануритися у світ літератури. Вимкнення електроенергії може стати нагодою прочитати ту книгу, яку ви давно відклали. А спеціальний ліхтарик для читання книги — буде незамінним аксесуаром у темряві. 

Пограйте в настільні ігри. 

Монополія, шахи, карти — все це може стати чудовим способом провести час з родиною або друзями. 

Запаліть свічки та влаштуйте романтичний вечір. 

Вимкнення світла — ідеальний час для романтичної вечері при свічках. Це створює особливу атмосферу і дозволяє забути про буденні турботи. Замовте улюблену їжу додому і насолоджуйтесь компанією коханої людини.

Спробуйте медитацію та йогу.

Без електроніки ви можете зосередитися на власному диханні та внутрішньому світі. Тиша і сутінки — ідеальні умови зануритися в себе.


Займіться рукоділлям.

Вишивка, в'язання, малювання — чудові способи провести час творчо і корисно. Для цього підійдуть готові творчі набори: картини за номерами, алмазні мозаїки, набори створення прикрас з бісеру і багато інших.


Займіться плануванням та організацією простору.

Відсутність електроенергії — гарний час для планування майбутніх справ, ведення щоденника або простору організації. Пропишіть план дій, цілі, стратегію та мотивацію — та починайте втілювати найсміливіші свої мрії.


Приготуйте їжу. 

Якщо у вас є газова плита, спробуйте приготувати щось нове. Це може бути цікавий кулінарний експеримент. 


Слухайте аудіокниги та подкасти.

Завантажте їх попередньо на свій пристрій і слухайте під час блекауту. Різномаїття контенту зараз зашкалює — просто оберіть на свій смак. 

Що робити, коли відключили світло і нудно: 15 ідей на кожен день - фото 2

Що робити на вулиці, коли вдома немає світла і скучно

Вийдіть на прогулянку. 

Вихід на свіже повітря завжди корисний. Прогулянка парком або лісом допоможе розслабитися і насолодитися природою.

Займіться спортом. 

Біг, йога на свіжому повітрі, їзда на велосипеді або воркаут — все це допоможе підтримати фізичну форму.

Зробіть фотосесію в місті.

Використовуйте час для того, щоб зробити фотографії природи, архітектури або просто цікавих моментів із життя. 


Влаштуйте пікнік з друзями або наодинці. 

Запросіть на пікнік друзів або рідних. Візьміть вже готові наїдки або посмажте барбекю — головне проведіть час із задоволенням та радістю.


Відвідайте музеї або галереї. 

Якщо вони працюють, це чудова можливість знати щось нове і цікаве. Сьогодні сучасне мистецтво дає широкий вибір експозицій на будь-яку тему.


Спробуйте волонтерити. 

Допомога іншим завжди приносити задоволення. Займіться волонтерською діяльністю у вашому місті. Наприклад, знайдіть притулок для собак та поцікавтесь чим можете бути корисними. Можливо, треба буде допомога в годівлі собак, або прибирані чи таке інше. 


Зустріньтесь з друзями. 

Проводьте більше часу з близькими людьми. Це завжди додає настрою і забути про незручності.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини