Головна Новини Дозвілля лайфхаки Прості способи запам'ятати все, що завгодно
commentss НОВИНИ Всі новини

Прості способи запам'ятати все, що завгодно

Експерти дали поради, як тренувати пам'ять

8 грудня 2020, 13:28
Поділіться публікацією:

Ви коли-небудь входили до  кімнати й забували навіщо? Або дивилися на знайому людину і кілька секунд не могли пригадати, як її звуть? Американські вчені вважають, що забудькуватість — абсолютно нормальне явище, звичайно, якщо ваша втрата пам'яті не відрізняється надмірною стійкістю. Доктор медичних наук Гері Смолл каже, що якщо ваша забудькуватість зводить вас з розуму, варто ознайомитися з цими методами, які допоможуть поліпшити пам'ять.

Прості способи запам'ятати все, що завгодно

ФОТО: З відкритих джерел

Повторюйте матеріал

Повторення — один з найбільш простих і ефективних методів запам'ятовування. Після того, як ви щось вивчили і хочете продовжувати згадувати це в короткостроковій перспективі, повторюйте цю інформацію про себе відразу ж після того, як ви її дізналися. Потім варто повторити матеріал через 15-20 хвилин, через 6-8 годин і 24 години по тому. Даний метод був розроблений ще в 1960-х роках відомим психологом Германом Еббінгаузом.

Намагайтеся вчитися вдень

Дослідження показують, що навіть якщо ви думаєте, що ваш мозок краще функціонує вранці або пізно ввечері, легше зберегти інформацію, якщо ви вивчите її вдень. Експеримент, опублікований в Бразильському журналі медичних і біологічних досліджень, підтвердив цю теорію. 68 студентам бакалаврату були запропоновані слова для запам'ятовування. Одній групі було запропоновано займатися тільки вранці, в той час, як інша група займалася тільки вдень, а третя ввечері. Вчені дійшли висновку, що учасники експерименту, які отримали інформацію у другій половині дня, показали кращі результати.

Записуйте інформацію

Тут не мається на увазі замітка в смартфоні або документ на комп'ютері. Експерти радять записувати інформацію, яку потрібно вивчити, вручну, а потім приступати до її запам'ятовування. Дослідники з Університету Орегона провели дослідження, щоб з'ясувати, чи запам'ятовують  читачі звичайних газет краще, ніж ті, хто читає щоденні новини в інтернеті. Дослідники дійшли висновку, що читачі друкованих новин запам'ятовують значно більше новин, ніж читачі онлайн. 

Раніше "Коментарі" повідомляли, чому алкоголь порушує увагу людини.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://www.eatthis.com/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини