Головна Новини Дозвілля лайфхаки Прибираємо новорічну ялинку з розумом: що потрібно знати, щоб уникнути біди та невдачі
commentss НОВИНИ Всі новини

Прибираємо новорічну ялинку з розумом: що потрібно знати, щоб уникнути біди та невдачі

Новорічна ялинка може стати причиною поганого самопочуття, тому з прибиранням дерева після свят не варто затягувати

17 січня 2022, 08:16
Поділіться публікацією:

Як передає портал "Коментарі", новорічні та різдвяні свята вийшли на фінішну пряму та вже настав час ховати до наступного нового року ялинкові іграшки, прибираючи головний атрибут свята – ялинку. Більшість українців не надає особливого значення тому, коли треба прибирати новорічну ялинку, відкладаючи цю справу до кінця січня. Як правильно прибрати новорічну ялинку та чому це заняття краще не відкладати, розповів STYLER.

Прибираємо новорічну ялинку з розумом: що потрібно знати, щоб уникнути біди та невдачі

Новорічна ялинка. Фото з відкритих джерел

Видання зазначає, якщо ви віддаєте перевагу живим ялинкам, то ви повинні не затягувати з тим, щоб якнайшвидше після свят винести ялинку або сосну з дому. Якщо у вас штучна ялинка, то з цим можна не поспішати.

Головна причина, чому не потрібно відкладати до нових віників прибирання ялинки, полягає у тому, що через три тижні, як ви поставили ялинку у будинку або квартирі, у ній може завестися кліщ або з'явитися грибок. У такому разі найбільша небезпека виникає для малюків, алергіків і чотирилапих улюбленців. Тому, якщо ви помітили, що у вас або у ваших близьких з'явився свербіж у носоглотці, чхання та нежить, то це привід задуматися, що причина може бути якраз у ялинці.

Також потрібно відкласти свої справи та приступити до збирання ялинки, якщо вас стривожив вид самого дерева. Якщо голки пожовтіли та почали обсипатися, потрібно негайно знімати іграшки та виносити з дому дерево.

Є й народні повір'я, які говорять про те, що новорічну ялинку настав час розбирати та прибирати. Одне з них говорить про те, що якщо голочки на ялинці більше не зелені, а коричневі, то це перший сигнал того, що все погане тепер увібрало в себе дерево та його потрібно позбутися. Ще одним народним спостереженням є стан ствола дерева. Якщо у стволі з'явилися тріщини – потрібно терміново виносити дерево на звалище.

Читайте також на порталі "Коментарі" – вчені розповіли, чому новорічна ялинка може спричинити головний біль.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://styler.rbc.ua/
comments

Обговорення


Новини