Головна Новини Дозвілля лайфхаки П'ятнадцять речей, якими користуються всі, не підозрюючи, що від них пора позбутися
commentss НОВИНИ Всі новини

П'ятнадцять речей, якими користуються всі, не підозрюючи, що від них пора позбутися

Як довго ви зберігаєте перераховані речі? Від чого ще, як ви вважаєте, потрібно позбавлятися раніше, ніж прийнято

8 жовтня 2020, 20:23
Поділіться публікацією:

Ми не замислюючись викидаємо прострочені продукти, знаючи, що вони можуть заподіювати шкоду. Але навіть не здогадуємося, що кожен день ми користуємося речами, які давно пора відправити на смітник. Розважальний портал AdMe.ru розповів про 15 речах, від яких давно слід позбутися.

П'ятнадцять речей, якими користуються всі, не підозрюючи, що від них пора позбутися

Фото: gammashop.com.ua

 Туш для вій

 Косметика для очей має дуже обмежений термін придатності. При використанні туші мікроби й жирові відкладення з вій потрапляють на пензлик і розмножуються там. Тому експерти радять міняти туш кожні 3 місяці, більш тривале користування продукту може призвести до запалення слизової й не тільки.

 Тональна основа

 Термін зберігання тональної основи — плюс-мінус близько року, в залежності від умов зберігання і складу продукту. А ось засіб в баночці, який наноситься спонжем або навіть пальцями, може зіпсуватися вже за пів року — причини псування продукту такі ж, як і у туші — в ємність потрапляють мікроби, які можуть привести до утворення прищів.

 Гумка для волосся

 Гумки для волосся при тривалому використанні можуть нашкодити волоссю в разі розтягування і порушення цілісності. Від цього волосся буде ламатися і сіктися.

Вологі серветки

 Дезінфекційні вологі серветки після розкриття зберігаються до 5 місяців, адже потім втрачають антибактеріальні властивості. А при неправильному зберіганні термін їх придатності стає ще менше, адже, наприклад, під час спеки або холоду — відбувається руйнування консервантів, що може привести до утворення цвілі й грибка.

 Засоби для прання

 Термін придатності гелю для прання — 6 місяців після розкриття пляшки. Пральний порошок стає непридатним при взаємодії з вологою.

 Йоржик для унітаза

 Цей предмет, як правило, використовується десятиліттями. Але його слід змінити, якщо щетина деформувалася або почала жовтіти. Не забувайте дезінфікувати цей предмет гігієни.

 Фіранки у ванній

Фіранки для ванної брудняться, через вологість на них може з'явитися грибок.  Прати їх потрібно раз в місяць, а міняти щороку.

 Гумові іграшки для купання

 При тривалому застосуванні ці іграшки стають небезпечними для здоров'я малюка. Річ у тому, що всередині виробу селиться цвіль. Такі іграшки слід міняти кожні 2-3 місяці. Щоб продовжити термін служби гумових качечок, кип'ятіть їх і обробляйте дитячим мийним засобом після кожного купання.

 Посуд з тефлоновим покриттям

 Такий посуд служить всього 2-3 роки. Після цього посуд варто замінити, навіть якщо покриття виглядає неушкодженим. Інакше приготування продуктів в ній може завдати шкоди здоров'ю, оскільки тефлон може викидати до 6 токсичних газів.

 Кухонний силіконовий пензлик

 Силікон досить термостійкий, але при регулярній дії високих температур матеріал все ж руйнується. Також, рано чи пізно він піддається механічних пошкоджень в процесі приготування. Тому міняйте цей кухонний аксесуар кожні 2 роки.

 Тертки та овочерізки

 Як би ви не вимивали тертку, позбутися від залишків їжі, а разом з ними — і від мікробів, вкрай складно. Крім того, леза з часом тупляться, і пристрій стає менш ефективним. Викидати тертку потрібно, дивлячися на її стан або матеріал, з якого вона зроблена, але краще міняти її через 3-4 роки використання.

 Губки для миття посуду

 Поролонові губки справжнісінький розсадник хвороботворних бактерій і грибка. Спонж з дрібними волокнами потрібно міняти щотижня, а з великими — кожні 2 тижні. Адже такі губки краще вентилюються і швидше просихають.

 Спідня білизна

 Спідню білизну бажано викинути через рік регулярного носіння, адже навіть після прання на місці виділень залишаються бактерії, наприклад, кишкова паличка. Для стрінгів і трусиків танга діє таке ж правило, але, через те, що вони щільно прилягають до інтимних місць, задуматися про їх заміну можна і раніше.

 Прокладки й тампони

 Зберігати ці предмети особистої гігієни краще не більше 2 років, адже, не дивлячись на герметичне пакування, існує ймовірність зростання цвілі та бактерій. Якщо ви зберігаєте прокладки й тампони в ванній кімнаті, термін їх зберігання може істотно знизитися, оскільки вироби відмінно вбирають вологу, що сприяє розвитку бактерій.

 Леза на бритві

 Їх потрібно міняти частіше, ніж це роблять обивателі. Так, Gillette Venus радить жінкам, які використовують бритву щодня, заміняти насадку через 1-2 тижні. А тим, хто користується станком пару раз в тиждень, — через 4-6 тижнів. Використання тупого леза може призвести до подразнення, порізів і вростання волосся.

 Раніше "Коментарі" писали про те, що терапевт розповіла, про яких хворобах може попереджати низька температура.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини