Головна Новини Дозвілля лайфхаки П'ять причин не сильно захоплюватися гарячим душем
commentss НОВИНИ Всі новини

П'ять причин не сильно захоплюватися гарячим душем

Чому слід надавати перевагу контрастному душу

2 липня 2020, 13:19 comments1246
Поділіться публікацією:

Багато хто з нас любить починати ранок з теплого душу. Крім того, люди, які активно займаються спортом, також постійно стають під приємні гарячі струмені води. Зрозуміло, що регулярно приймати душ — це і приємно, і корисно для організму. Але сьогодні ми, з а допомогою порталу mport, розповімо тобі, чому не варто дуже захоплюватися саме гарячим душем.

П'ять причин не сильно захоплюватися гарячим душем

Розчинення натурального жиру

Існують деякі натуральний жири, які виробляються шкірою людини. Вони захищають організм від бактерій і вірусів. Гаряча вода може знищити цей бар'єр.

Шкірні захворювання

Занадто часте миття гарячою водою може призвести до появи захворювань шкіри. Наприклад, екземи і дерматиту.

Запальні процеси

Сильне нагрівання шкіри може призвести до запальних процесів. Шкіра починає лущитися і сильно свербіти. Іноді навіть з'являються почервоніння.

Поява опухлість і набряків

Клітини шкіри, виділяючи гістамін, намагаються вберегти організм від укусів комарів, інших комах і будь-яких деформацій шкіри. Під впливом гарячої води гістамін також виділяється.

Навантаження на серце

Страждають від серцево-судинних захворювань взагалі повинні з побоюванням ставитися до гарячого душу. Тіло будь-якими способами намагається вивести тепло, в тому числі і шляхом розширення судин. Часті навантаження знижують еластичність судинної тканини, а це загрожує інфарктом.

Ніхто не вимагає, щоб ти відмовився від гарячого душу повністю. Але, можливо, таки є сенс перейти хоча б до контрастного. Також видання "Коментарі" розповість, чому варто приймати контрастний душ вранці.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини