Головна Новини Дозвілля лайфхаки П'ять порад, як правильно вибрати оселедець
commentss НОВИНИ Всі новини

П'ять порад, як правильно вибрати оселедець

Оселедець - один з найпопулярніших видів риби

30 січня 2021, 01:50 comments1811
Поділіться публікацією:

Правильно обрана оселедець — запорука гарного застілля. Ось основні правила вибору оселедця:

П'ять порад, як правильно вибрати оселедець

Оселедець (фото з відкритих джерел)

1. Червоні зябра

У свіжого оселедця зябра повинні бути темно-червоного відтінку і пружними. Якщо вони мають жовтуватий, білястий або коричневий відтінок — риба не свіжа і від покупки краще відмовитися.

2. Очі. Червоні очі у слабосоленого оселедця. Чим темніше очі, тим солоніший оселедець.

3. Цілісність. Дефекти тушки свідчать про порушення технологічного процесу. Порушення шкірного покриву говорить про те, що рибу передержали в розсолі.

4. Гнучкість. Натисніть на тушку — якщо на оселедця залишилася ямка від натискання — вона не свіжа.

5. Вибирайте дівчаток. Пол оселедця можна визначити по роті. Круглий ротик зазвичай зустрічається у самок, а витягнутий і вузький — у самців.

Нагадаємо, зимний холод вдарили на повну потужність. Тепер немає ніяких підстав думати, що глобальне потепління загрожує нам в найближчій перспективі. Але всі ми також знаємо, що справжніх рибалок ці холоди не зупинять, і напевно багато хто з них вже зараз знаходяться у замерзлих водойм в пошуках зручного місця для лову. Якщо ти вирішив приєднатися до цього суворого племені, але не знаєш, з чого почати і що брати з собою, ми підкажемо тобі вірний шлях. Перш за все тобі знадобиться спеціальне спорядження. Зимової вудки характерні невеликі розміри, хлист в довжині не перевищує 20 сантиметрів. Для виготовлення рукояті застосовуються нетеплопровідні матеріали, такі як пінопласт, пробка, дерево. Крім того, снасть має спеціальну гнучку частину для кріплення нитки. Купити вудилище можна в спеціалізованих магазинах.

Перш за все тобі знадобиться спеціальне спорядження. зимовій вудці характерні невеликі розміри, хлист в довжині не перевищує 20 сантиметрів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://aif.ru/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини