Головна Новини Дозвілля лайфхаки П'ять лайфхаків для тих, хто не може виспатися
commentss НОВИНИ Всі новини

П'ять лайфхаків для тих, хто не може виспатися

Експерти назвали кілька лайфхаків, які допоможуть позбутися від безсоння і швидко заснути

11 квітня 2021, 20:35
Поділіться публікацією:

Якщо хочете, щоб кожний новий день приносив вам радість, гарний настрій і був продуктивним, тоді навчіться висипатися. Для тих, хто має проблеми зі сном, експерти підготували кілька лайфхаків.

П'ять лайфхаків для тих, хто не може виспатися

Як швидко заснути (фото з відкритих джерел)

Якщо ви не заснули, не лежіть довго

Буває таке, що ви нарешті лягли в ліжко і готові заснути. Але сон все не йде, і ви починаєте занурюватися у свої думки, про щось переживати або в чомусь сумніватися. В результаті відпочити вам не вдасться.

Щоб цього не сталося, встаньте з ліжка і чимось займіться. Тільки не включайте ноутбук або телефон. Краще запишіть свої плани на завтра або зробіть прибирання в комоді. Це допоможе вам відволіктися і розслабитися.

Без паніки

Не потрібно лягати в ліжко з бажанням якомога швидше заснути, тому що сон, як на зло, може не наставати. Не варто хвилюватися чи боятися того, що ви знову ляжете невчасно, а завтра будете відчувати себе весь день втомленими. Ця тривога якраз і заважає вам розслабитися. Постарайтеся заспокоїтися, випийте на ніч ромашковий чай або увімкніть спокійну легку музику.

Займіться активністю

Щоб сон був міцним і тривалим, зробіть ввечері розтяжку, а ще краще займіться йогою, яка допоможе вам максимально розслабитися, убезпечить від нав'язливих думок і налаштує на позитивний лад.

Перегляньте своє спальне місце

Можливо, ви не можете нормально виспатися, тому що у вас незручна подушка, матрац або постільна білизна? Варто переглянути свою спальню та організувати комфортні умови для сну.

Свіже повітря

У боротьбі з безсонням добре допомагає свіже повітря, тому ввечері відкрийте балкон або вікно і провітріть кімнату, щоб повітря не було важким і сухим. Якщо в приміщенні прохолодно, з'являється бажання сховатися з головою під ковдру і зігрітися, а так заснути набагато легше.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що експерти назвали спосіб, який дозволяє заснути за дві хвилини.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини