Головна Новини Дозвілля лайфхаки Овочі: як мотивувати дитину їсти більше
commentss НОВИНИ Всі новини

Овочі: як мотивувати дитину їсти більше

Умовити дитину з'їсти овочі - іноді справжнє випробування для батьків! Але овочі є життєво важливою частиною здорового харчування, тому необхідно мотивувати дитину насолоджуватися ними

14 грудня 2020, 14:30 comments1164
Поділіться публікацією:


Овочі: як мотивувати дитину їсти більше

Фото: depositphotos.com

Овочі забезпечують організм вашої дитини енергією, вітамінами, антиоксидантами, клітковиною і водою. Вони допомагають захистити тіло малюка від усіх видів захворювань. Здорове харчування передбачає споживання великої кількості овочів, а також широкий вибір продуктів з інших основних груп.

Поради, які допоможуть вашій дитині полюбити овочі

Стати хорошим прикладом

Ваша дитина дізнається про вибір їжі від вас, тому кращий спосіб спонукати її спробувати овочі — дозволити дитині побачити, як ви самі насолоджуєтеся ними. Сімейні спільні обіди та вечері — відмінний час, щоб навчити дитину здорового харчування. 

Продовжуйте пропонувати дитині овочі

Для малюків цілком нормально говорити, що їм не подобаються овочі, коли вони вперше пробують їх на смак. Ваше завдання — продовжувати пропонувати дитині різноманітні овочі під час кожного прийому їжі. Деяким дітям необхідно спробувати нову їжу до 10 разів, перш ніж прийняти її, і ще 10 разів, щоб зрозуміти, що вона їм подобається.

Попросіть дитину допомогти вам з приготуванням овочів

Якщо ви привернете свою дитину до процесу планування та приготування сімейних страв з овочами, вона, швидше за все, захоче спробувати те, що допомагала готувати. Наприклад, ви можете дозволити своїй дитині: вибирати овочі на вечерю, коли робите покупки; помити і скласти нарізані овочі в пароварку або каструлю, перш ніж ви їх приготуєте; викладати нарізані помідори і гриби на основу піци; мити і рвати листя салату; старші діти можуть допомогти натерти або нарізати овочі.

Пропонуйте овочі як закуски

Якщо ви будете використовувати овочі для закусок і обмежите нездорові перекуси у своєму будинку, ваша дитина буде частіше вибирати овочі, коли відчуватиме голод.

Забезпечте різноманітність

Постарайтеся вибрати овочі різних форм, кольорів, текстур і смаків — чим більше різноманітності, тим більш імовірно, що ваша дитина знайде те, що їй подобається.

Майстер маскування

Якщо ваша дитина навідріз відмовляється їсти овочі, ви можете "замаскувати" їх у продуктах, які любить дитина. Наприклад, додайте терті овочі в соус для макаронів або в суп.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини