Головна Новини Дозвілля лайфхаки Найбільша помилка під час відпочинку, яка заважає бути щасливим
commentss НОВИНИ Всі новини

Найбільша помилка під час відпочинку, яка заважає бути щасливим

Пандемія коронавируса стала загрозою не тільки фізичному, але і ментальному здоров'ю людей

21 вересня 2021, 02:25
Поділіться публікацією:

Напружений другий рік пандемії змусив великі компанії дати працівникам додатковий тиждень відпустки для поліпшення психологічного здоров'я. Але навіть під час відпочинку багато допускається цієї помилки. Пандемія коронавірусу стала загрозою не тільки фізичному, але і ментальному здоров'ю людей, тому корпорації і компанії, серед яких Nike, Bumble, Getaway і LinkedIn, вирішили дати багатьом своїм працівникам додатковий тиждень відпустки або два рази на рік. Але навіть в таких ситуаціях буває складно дійсно зосередитися на собі, передає cnbc.

Найбільша помилка під час відпочинку, яка заважає бути щасливим

Відносини (фото з відкритих джерел)


"Відпочинок корисний для нас і дозволяє отримати досвід поза роботою. Це також робить нас кращими у своїй сфері", — пояснює гендиректор Getaway Джон Стафф. Тому компанії з такою стратегією заохочують співробітників відійти від роботи: не перевіряти пошту і не приходити на робочі зустрічі, присвятити час сім'ї і собі.

І тут виникає нова проблема: багато хто схильний виступати проти такої можливості на роботі. Старший директор Американської психологічної асоціації Лінн Буфка каже, що це природна схильність людини переходити прямо до стресового списку справ під час відпустки.


Боріться з цим імпульсом! Визначте і змініть речі, які викликають стрес. Перерви повинні допомогти вам відновитися після вигоряння. Тому краще не створювати для себе довгий список завдань.


Нагадаємо, туристична галузь виявилася в екстремальних умовах через пандемію коронавірусу. Так, туристи кардинально змінили підхід до вибору країн для відпочинку. У першому півріччі 2021 поступово відновилися туристичні потоки, як для України, так і для світу в цілому. Люди істотно переосмислили туристичні маршрути і підвищили рівень внутрішніх поїздок в усьому світі.


Як повідомили в Державному агентстві розвитку туризму України, в першому півріччі 2021 українці на 15% більше виїжджають за кордон, ніж минулого року. Всього виїхало 5,7 млн українців. Улюблені туристичні напрямки, як і було раніше — Туреччина (становить 774 тис.) І Єгипет (кількість туристів збільшилася на 88% і досягає 705 тис.). Але останнім часом українці дозволяють собі частіше подорожувати в Домінікану, на Мальдіви, в Болгарію і Катар, в Танзанії і Шрі-Ланку.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини