Головна Новини Дозвілля лайфхаки На створення однієї футболки йде 2500 літрів води, - дослідження
commentss НОВИНИ Всі новини

На створення однієї футболки йде 2500 літрів води, - дослідження

Деякі види бавовни вирощують без пестицидів на основі органічних добрив

14 січня 2021, 23:45 comments2058
Поділіться публікацією:

На створення однієї футболки йде 2500 літрів води. Саме стільки води потрібно, щоб виростити кількість бавовни, достатню для однієї футболки. Такими виявилися результати дослідження, проведеного екоактивістами. У ньому наголошується, що США, Китай, Індія і Пакистан є лідерами з виробництва бавовни — основного продукту, з якого складається типова футболка.

На створення однієї футболки йде 2500 літрів води, - дослідження

Футболки (фото из открытых источников)

Щоб виростити бавовна, потрібна велика кількість пестицидів. Бавовну обробляють ними більше, ніж будь-яку іншу сільськогосподарську культуру. Це робить токсичним не тільки сам бавовна, а й навколишнє середовище, в якій живуть і працюють фермери.

Деякі види бавовни вирощують без пестицидів на основі органічних добрив, але це всього лише 1% всього бавовни, що вирощується у світі. Щорічно у світі вирощують 22,7 млн тонн бавовни, з якої роблять понад 2 мільярди футболок.

Нагадаємо, винайдено унікальну футболку для публічного годування груддю. Футболка призначена для тих мам, які соромляться робити це, коли знаходяться, наприклад, в людному парку. Проект вже отримав підтримку від засновника Virgin Group мільярдера Річарда Бренсона. Винахід настільки ж простий наскільки й геніальний.  Футболка оснащена блискавкою з боку, яка дозволяє маляті отримати доступ до грудей, а мамі не роздягатися публічно для годування. Також автор ідеї Лорен Хемпшир стверджує, що у її цільовій групі також мами, які хотіли б залишатися стильними навіть під час такого інтимного процесу як годування. Ідея такої футболки прийшли Лорен, коли народилася її друга дочка. Коштує футболка 27 фунтів, і тепер вона настільки популярна, що продається по всьому світу і навіть отримала премію від Virgin Business й особисту підтримку  Річарда Бренсона.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://www.wonderzine.com/
comments

Обговорення


Новини