Головна Новини Дозвілля лайфхаки Лукум - коштовність Сходу
commentss НОВИНИ Всі новини

Лукум - коштовність Сходу

а Сході всі види солодощів називаються «халяуа» - в перекладі з арабської це і означає «солодощі» і відомо близько 200 їх різновидів

29 січня 2021, 22:40
Поділіться публікацією:

Турецька національна солодкість — лукум, все більш популярна в Україні. Ось кілька цікавих фактів про нього:

Лукум - коштовність Сходу

Солодкість (фото з відкритих джерел)

- появу лукума пов'язують зі зламаним про тверді традиційні солодощі зубом султана. Саме після цієї неприємності правитель наказав створити м'які ласощі. У 1777 році торговець солодощами Хаджі Бекір виготовив перший лукум, за що був нагороджений поставляти солоденьке до столу султана.

- лукум ідеально зберігається в герметичних місткостях, тому вельможі зберігали солодкість в особливих, інкрустованих коштовностями скриньках.

- лукум — дуже калорійна солодкість, вона готується з цукру води і крохмалю в які додаються різні начинки

- лукум настільки солодкий, що його не рекомендується їсти, не запиваючи.

Нагадаємо, учені в співдружності з дієтологами виявили, що в світі існують доступні всім солодощі, які в помірних дозах не тільки не зашкодять фігурі, але і стануть хорошою підмогою для роботи організму. Таким продуктом став мармелад. Виявляється, мармелад допомагає виводити токсичні компоненти, що не дозволяє розвиватися пухлин. Медики пояснюють, що мармелад активізує виведення побічних продуктів метаболізму, жовчних кислот, холестерину і важких металів. Важливо не забувати про те, що мармелад буде корисним тільки в невеликих порціях і без цукрового посипання. Дієтологи наголошують, що мармелад за своїми властивостями вигідніше навіть всіма хвалений шоколад.

"Користь мармеладу для здоров'я організму можна порівняти з користю шоколаду. Шоколад, мабуть, посідає перше місце серед усіх солодощів за популярністю, і перевершує мармелад в тому, що є сильним антидепресантом. Але мармелад має ще одну перевагу — його калорійність набагато нижче, ніж у шоколаду, тому він набагато безпечніше для фігури ", — зазначають фахівці.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: http://www.tele.ru/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини