Головна Новини Дозвілля лайфхаки Лайки підсилюють ненависть: психологи провели експеримент
commentss НОВИНИ Всі новини

Лайки підсилюють ненависть: психологи провели експеримент

Психологи провели експеримент, в ході якого з'ясували, що лайки підсилюють ненависть під час політичних суперечок

17 серпня 2021, 21:47
Поділіться публікацією:

Психологи провели експеримент, в ході якого з'ясували, що лайки підсилюють ненависть під час політичних суперечок. Як це можна пояснити? Дослідники створили соціальну мережу. Вони попросили зареєструватися в ній понад 200 осіб. В рамках експерименту вчені виводили на екран комп'ютерів набір з декількох десятків коротких повідомлень, що стосуються максимально дискусійних тем, постійно викликають суперечки, пише cfr.

Лайки підсилюють ненависть: психологи провели експеримент

Лайки - фото з відкритих джерел

Психологи провели експеримент, в ході якого з'ясували, що лайки підсилюють ненависть під час політичних суперечок. Як це можна пояснити?

Психологів цікавило, як будуть вести себе добровольці при наявності або відсутності у них можливості підтримати або поширити далі ту думку, в чию сторону вони схилялися. Ці спостереження вказали на те, що і ті й інші люди значно частіше ставили лайки і публікували копії найбільш непримиренних і моралізаторських позицій, ніж більш зважених думок з усіх гострих політичних питань. Це особливо характерно було в тих випадках, коли вчені штучно "накручували" лайки і репости в повідомлень добровольців. Цей феномен важливо враховувати при політичних криз, оскільки IT-компанії можуть впливати на успіхи або невдачі різних політичних рухів.

Нагадаємо, в черговому оновленні Instagram і Facebook можна буде приховувати лічильник лайків. Так користувач може залишити в таємниці інформацію про кількість переваг на його постах, повідомили про це в пресрелізі Facebook. Компанія вирішила піти на такий крок, щоб люди зосередилися на фотографіях і відео, якими вони діляться, а не на тому, скільки лайків вони набирають. Приховати лайки користувачеві Instagram можна буде в новому розділі "Пости" в налаштуваннях. Також приховувати інформацію про лайок можна буде перед публікацією кожного окремого поста.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини