Головна Новини Дозвілля лайфхаки 4 речі, які потрібно знати, перш ніж приносити додому цуценя
commentss НОВИНИ Всі новини

4 речі, які потрібно знати, перш ніж приносити додому цуценя

Переваги наявності у будинку собаки очевидні - товариські відносини, прихильність, безпека, навіть зняття стресу. Але ось пов'язані з цуценятами проблеми часто не беруться до уваги: безсонні ночі, прибирання килимів, пошкоджені меблі. Що необхідно знати про собак, перш ніж заводити чотириногого друга.

23 жовтня 2020, 14:08
Поділіться публікацією:


4 речі, які потрібно знати, перш ніж приносити додому цуценя

Фото: acana.ru

Режим дня і сон

Цуценята звикли багато спати в притулках і у заводчиків. Тому, коли будете приносити цуценя додому, дозвольте йому трохи поспати, але намагайтеся так побудувати режим, щоб собака спала всю ніч. Більш того, цуценята з народження зазвичай сплять, притулившись до своїх матерів, братів і сестер. Щоб відтворити це відчуття, купіть м'яку іграшку з грілкою в середині. Використовуйте іграшку тільки в нічний час, щоб вона асоціювалася зі сном. Нарешті, приберіть їжу і воду після 19.00, щоб обмежити кількість виходів на вулицю.

Навчіть цуценя ходити на повідку

Як і дітям, цуценятам необхідно звикнути до абсолютно нового світу навколо них. Ходити на повідку не відноситься до інстинктивних дій собаки, тому починайте відразу дресирувати цуценя, щоб змусити його ходити в потрібному вам напрямку. Перш ніж вийти на вулицю, погуляйте з повідцем по квартирі кілька разів.

Позбавтеся від шкідливих звичок якомога раніше

Розбиті квіткові вазони, зіпсоване взуття та створення безладу — нормальна поведінка цуценя. Такі прості команди, як "не кусати", "не гавкати" і просто "ні", мають велике значення при постійному використанні.

Переваги майданчиків для собак

На ранніх етапах краще переконатися, що собака вивільняє якомога більше енергії протягом дня. У цьому вам допоможуть спеціально облаштовані майданчики для тварин. Це не тільки відмінна фізична активність і дресирування, так ваша собака навчиться перебувати поруч з іншими собаками та людьми.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини