Головна Новини Дозвілля лайфхаки 3 простих прийоми, які допоможуть позбутися поганого настрою - вчені
commentss НОВИНИ Всі новини

3 простих прийоми, які допоможуть позбутися поганого настрою - вчені

Кілька цікавих способів, які допоможуть знову повернути свій настрій

10 січня 2021, 15:48 comments1161
Поділіться публікацією:

Немає нічого гіршого, ніж коли раптово нападає поганий настрій. Найгірше, що можна зробити в такій ситуації, коли це відбувається, — відчувати себе безпорадним і просто чекати, поки пройде час і настрій знову з'явиться. Вчені провели дослідження і з'ясували, які прийоми допомагають вивести себе з такого стану дуже швидко.

3 простих прийоми, які допоможуть позбутися поганого настрою - вчені

Від поганого настрою позбутися дуже легко - фото: з відкритих джерел

1. Прогулянка на природі

Дослідження, проведене вченими у 2005 році, показало, що прогулянки на природі можуть зробити вас щасливішими та менш задумливими. В рамках експерименту 60 учасників відправилися на 50-хвилинну прогулянку або в природному (дубові ліси), або в міській місцевості.

Після прогулянки дослідники виявили, що ті, хто вибирав природний маршрут, відчували менше занепокоєння та вищий рівень позитивних емоцій у порівнянні з міськими пішоходами. Однак це зовсім не означає, що потрібно гуляти 50 хвилин. Досить і 5 хвилин ходьби на свіжому повітрі.

Друге проведене дослідження показало, що ходьба викликає позитивні емоції та людина потроху перестає думати про свій настрій і чекати, поки його стан погіршиться. Про це повідомив професор психології Джефф Міллер, провідний дослідник.

2. Медитація

Ряд досліджень показав, що медитація може позитивно змінити ваш мозок, наприклад знизити стрес і підвищити продуктивність. Це також спонукає вас зосередитися на сьогоденні, а не турбуватися про минуле чи майбутнє.

Інші дослідники виявили, що позитивні ефекти від медитації можуть залишитися з вами навіть після того, як ви припините практику. Якщо внести медитацію у свій розпорядок дня, поганий настрій буде відвідувати вас набагато рідше.

3. Рука допомоги

Дослідження, опубліковане в науковому журналі Nature Communications, виявило тісний зв'язок між щедрістю і щастям. Дослідники попросили учасників пообіцяти витратити свої гроші протягом наступних чотирьох тижнів або на інших, або на себе. після чотиритижневого періоду, ті, хто жертвував свої гроші, повідомили про збільшення щастя в порівнянні з другою групою.

Всі ці три способи досить прості та практично нічого не вимагають. Якщо раптом вас знову відвідає поганий настрій, спробуйте скористатися одним з цих прийомів.

Нагадаємо, раніше сайт "Коментарі" повідомляв про те, що буде з організмом, якщо не вставати з ліжка 40 днів, а також про те, що відбувається з організмом людини, який щодня їсть шоколад.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини