Головна Новини Дозвілля лайфхаки 5 порад, як пити вино без похмілля
commentss НОВИНИ Всі новини

5 порад, як пити вино без похмілля

Сильний головний біль, розлад шлунку та загальне нездужання - справедлива ціна після ночі надмірного вживання алкоголю. Але в інші дні ви запитуєте себе, чому відчуваєте себе настільки погано після всього пари келихів вина.

19 жовтня 2020, 14:53 comments1689
Поділіться публікацією:


5 порад, як пити вино без похмілля

Фото: Getty Images

Ні для кого не секрет, що винне похмілля іноді може бути набагато гірше, ніж після віскі або текіли. Чому так відбувається? Поряд зі звичайними факторами похмілля — зневодненням і виснаженням організму — вино також має інші властивості, що викликають похмілля. Частково це пов'язано із вмістом в червоному вині високого рівня конгенерів (токсичний побічний продукт ферментованого спирту), а також цукру і сульфітів. Очевидно, єдиний спосіб не отримати похмілля — пити помірно або не пити зовсім, але є декілька хитрощів, що дозволяють мінімізувати побічні ефекти від випитого вина.

Правильно харчуйтеся

Ваша мама мала рацію, коли говорила, що не варто пити натщесерце. З'їжте повноцінний обід з вуглеводами та білками, адже вони сповільнюють засвоєння алкоголю. Також намагайтеся уникати гострої і кислої їжі — в поєднанні з декількома келихами вина ці продукти майже гарантовано викличуть у вас біль в животі на наступний ранок.

Чим менше — тим краще

Хороший спосіб запобігти похмілля — віддати перевагу вину з більш низьким вмістом алкоголю й меншим вмістом цукру. Ідеальний варіант — це сухе вино з вмістом алкоголю менш як 13%. Що стосується цукру, зверніть увагу на регіон, з якого родом виноград. Наприклад, французи дотримуються більш строгих стандартів, що контролюють рівень цукру у вині, тому французькі вина, як правило, більш сухі.

Органічні вина

Ви, мабуть, чули про сульфіти та їх зв'язок із сильними головними болями. Сульфіти природним чином присутні в винах (особливо в червоних сортах), їх іноді додають в пляшки, щоб продовжити термін зберігання напою. Насправді сульфіти не завжди є винуватцями сильного похмілля, але можуть викликати такі реакції, як свербіж шкіри та біль у животі. На жаль, виноробні не зобов'язані повідомляти про рівень сульфітів в своїх напоях, тому намагайтеся купувати вино, сертифіковане як органічне — ці виробники дотримуються більш суворих стандартів, тому використовують у своєму виробництві значно менше сульфітів.

Читайте етикетку

Якщо червоне вино являє собою "купаж", а на етикетці не зазначені сорти винограду, які використовуються в купажі, залиште таку пляшку далі стояти на полиці. Те ж саме стосується і регіону. Якщо етикетка каже, що вино з країни або штату, але не прив'язує виноград до конкретного місця або назви, швидше за все, це вино масового виробництва з великою кількістю доданого цукру й сульфітів.

Пийте більше води

Незалежно від того, що ви п'єте, пам'ятайте, що вода — ваш вірний супутник. Якщо ви збираєтеся пропустити кілька келихів вина за вечерею, випийте пару додаткових склянок води протягом дня — ви обов'язково відчуєте різницю на наступний ранок.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини