Головна Новини Дозвілля лайфхаки 7 неочікуваних речей в побуті, які варто міняти щороку (Фото)
commentss НОВИНИ Всі новини

7 неочікуваних речей в побуті, які варто міняти щороку (Фото)

Ми навіть не здогадуємося, яку шкоду здоров'ю завдають ці предмети

16 лютого 2021, 22:30 comments2029
Поділіться публікацією:

В кожному будинку є такі речі, які можуть вірно служити роками та навіть десятиліттями. Проте навіть якщо ці предмети добре збереглися та мають гарний вигляд, термін їх служби міг давно пройти. Натомість речі, про які ви навіть не підозрюєте, можуть стати шкідливими та нести небезпеку. За кілька років в них поселилося стільки мікробів, що ви навіть не здогадуєтеся.

7 неочікуваних речей в побуті, які варто міняти щороку (Фото)

Генеральне прибирання: які предмети побуту варто змінювати щороку. Фото: samosov.ru

Сайт "Коментарі" склав список речей, які терміново потрібно замінити та не забувати оновлювати їх кожен рік.

1. Пластикові контейнери.

З часом контейнери стають дуже шкідливими для нашого організму. Вони виділяють токсичні речовини, особливо, якщо мають маленькі тріщини чи потертості. Відтак невчасна заміна боксів для їжі може спровокувати діабет, ожиріння і навіть рак.

7 неочікуваних речей в побуті, які варто міняти щороку (Фото) - фото 2

2. Кухонні дошки.

З часом на дошці з'являється все більше подряпин від ножа. Саме в них накопичуються мікроби, які можуть негативно впливати на організм та викликати серйозні проблеми.

7 неочікуваних речей в побуті, які варто міняти щороку (Фото) - фото 3

3. Прихватки.

Якщо ми часто використовуємо прихватки, вони з часом стираються та стають менш термостійкими, навіть якщо не змінилися на вигляд. Проте одного разу прихватка може почати пропускати жар. Як результат — неприємні опіки. Тому не варто чекати, поки на ній з'являться дірки і замінити вже зараз.

7 неочікуваних речей в побуті, які варто міняти щороку (Фото) - фото 4

4. Гребінець.

На гребінці, навіть якщо ви його часто миєте, залишається частинки бруду, пилу та жиру, які псують та травмують ваше волосся. Ці частинки можуть спричиняти лупу та свербіж шкіри голови.

7 неочікуваних речей в побуті, які варто міняти щороку (Фото) - фото 5

5.Фіранка для ванної.

Ванна та туалет — найбрудніші місця в будинку, тому за їх чистотою потрібно стежити дуже ретельно. Ми навіть не підозрювали, що звичайна шторка може стати місцем скупчення мікробів. Проте за часту там з'являється чорна цвіль. Тому важливо вчасно змінювати фіранку та періодично прати її.

7 неочікуваних речей в побуті, які варто міняти щороку (Фото) - фото 6

6. Пилозбірник для пилотягу.

Пилозбірник потрібно змінювати для того, щоб максимізувати потужність пилососа. Окрім цього мішечки, де збирається пил, кишать патогенними мікроорганізмами та бактеріями.

7 неочікуваних речей в побуті, які варто міняти щороку (Фото) - фото 7

7. Наматрацник.

Ми часто змінюємо постіль, проте майже ніколи не змінюємо наматрацники. Хоча одна людина в середньому щодня скидає таку кількість відмерлих клітин шкіри, що ними можна нагодувати до 1,5 мільйона пилових кліщів. І будьте певні, що відмерлі часточки шкіри осідають і на наматрацнику. Тому його рекомендується оновлювати раз в рік та періодично прати.

7 неочікуваних речей в побуті, які варто міняти щороку (Фото) - фото 8

Також сайт "Коментарі" раніше повідомляв, що медики назвали найкорисніший овоч для серця і нирок. Що це за продукт, читайте в нашому матеріалі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини