Головна Новини Дозвілля лайфхаки 5 найбрудніших місць у будинку, про які ви не здогадувалися
commentss НОВИНИ Всі новини

5 найбрудніших місць у будинку, про які ви не здогадувалися

Ці місця брудніші, ніж кришка від унітаза

13 грудня 2020, 05:30
Поділіться публікацією:

В будинку є кілька місць, про які більшість людей забуває під час прибирання. В свою чергу такі локації можуть таїти в собі небезпеку у вигляді мікробів та бактерій. Аби наступного генерального прибирання зробити дім ідеально чистим, запам'ятовуйте місця, на які треба звернути особливу увагу.

5 найбрудніших місць у будинку, про які ви не здогадувалися

5 найбрудніших місць у будинку, про які ви не здогадувалися. Фото: candy.ru

1. Текстильні поверхні

Сюди відносяться дивани, ліжка, килими та штори. Ці предмети інтер'єру збирають найбільше пилу та бруду, який ми приносимо з вулиці на одязі.

2. Предмети, яких ми торкаємося щодня

На увазі маються пульти, вимикачі, дверні ручки. Навряд чи хтось витирає їх кожного разу під час прибирання. Однак весь час на подібних предметах кількість бактерій тільки збільшується. Через руки, якими ми зачіпаємо брудні речі, мікроби потрапляють в організм і спричиняють різноманітні захворювання.

3. Ванна кімната

Зазвичай господині думають, що найбрудніше місце у ванній кімнаті — це туалет. Насправді варто було б звернути увагу і на ванну або ж душову кабіну. Там теж збирається бруд, який ми роками не змиваємо.

Прибирати забувають і пральну машинку. Якщо придивитися, всередині машинки можна помітити розводи та цвіль, яка після прання може осісти на ваші речі.

Також ще одне підступне місце в ванній кімнаті — це стаканчики, в яких на дні залишається вода та пліснява.

4. Дитячі іграшки

Діти полюбляють свої іграшки брати до рота та пробувати на смак. Але згадайте, що раніше виріб ковзався по підлозі та брався брудними руками. Тому, аби вберегти своїх малят, варто регулярно прати їхніх м'яких улюбленців.

5. Кухня

Під час приготування їжі на кухні осідає жир та непомітна кіптява від газу. Аби забезпечити чистоту цієї кімнати варто регулярно протирати витяжки, газову плиту, плитку та поверхні.

Також потрібно часто змінювати губку для миття посуду. Науковці переконані, що на звичайній губці живуть більш як 20 тисяч мікроорганізмів.

За словами експертів, прибирати в будинку потрібно не рідше, ніж раз в тиждень.

Сайт "Коментарі" рекомендує прочитати, чому не можна кип'ятити воду більше одного разу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини