Головна Новини Дозвілля лайфхаки 5 корисних порад для любителів авокадо
commentss НОВИНИ Всі новини

5 корисних порад для любителів авокадо

Навіть коли ціни досягли піку, авокадо довели свою популярність. Від тостів з авокадо до домашнього гуакамоле - цей плід здатний прикрасити будь-який стіл і зробити фотографії, гідні Instagram. Ми підготували для вас кілька перевірених прийомів, як легко і швидко очистити та нарізати авокадо, як уберегти плід від швидкого псування й інші хитрощі, які допоможуть вам позбавитися від клопоту на кухні.

26 жовтня 2020, 14:41
Поділіться публікацією:


5 корисних порад для любителів авокадо

Фото: cdn.lifehacker.ru

Зберегти свіжість і колір

Існує безліч прийомів, як запобігти потемнінню фруктів, але є один перевірений метод, який збереже їх свіжими до трьох днів. Тонкий шар оливкової олії або масла авокадо створить кисневий бар'єр, який не дасть фруктам окислюватися протягом ночі.

Як вибрати стиглий авокадо

Чи буде ваш авокадо стиглим і зеленим або коричневим і зіпсованим? Секрет вибору стиглих фруктів криється під стеблом. Якщо ви відірвете стебло і виявите яскраво-зелений колір, то все в порядку, тоді як коричневий колір вказує на перезрілий авокадо. Якщо стебло відокремити важко, значить, плід ще не дозрів — вибирайте такі авокадо тільки в тому випадку, якщо не плануєте використовувати їх протягом декількох днів.

Як прискорити дозрівання

Помістіть авокадо в коричневий паперовий пакет, щільно закрийте його і покладіть під прямі сонячні промені. Таким чином етиленовий газ, який природним чином виробляється фруктами під час дозрівання, прискорить процес.

Видалити кісточку без проблем

Забудьте про ложку! Замість цього використовуйте лезо гострого ножа, щоб проткнути кісточку. Потім просто поверніть і дістаньте ніж. Все просто, правда?

Дієта з авокадо

Авокадо багатий корисними рослинними жирами, які знижують рівень холестерину і допомагають знизити ризик певних захворювань, тому сміливо включайте даний плід у свій раціон харчування!



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини