Рубрики
МЕНЮ
Ольга Чародий
Кухонні секрети для тесту від шеф-кухарів. Збережіть обов'язково.
Булочки (фото з відкритих джерел)
- Чим більше в тесті яєць, масла і цукру — тим важче йому підійматися. Тому дріжджів — потрібно більше.
- тісто не можна тримати на протязі або холоді. Не любить протягів і різких перепадів температур. Щоб тісто підійшло швидше, можна поставити його в духовку, — але не більше 50 градусів, пише qkempek.livejournal.com.
- в рецепті рекомендують розтопити масло, то потрібно спочатку розтопити, а потім остудити. І тільки потім класти в тісто.
- в тісто обов'язково потрібно додавати сіль і трохи рослинної олії.
- вимішувати тісто найкраще руками.
- Щоб визначити, що тісто вже готове до розкочування, треба зробити пальцем невелику виїмку. Якщо вона залишиться на тесті протягом 5 хвилин, значить, тісто вже підійшло наскільки можливо, і пора розгортати. Якщо помітно затягнулася, то можна почекати ще.
Нагадаємо, кишечник є одним з найбільш важливих органів, тому його варто берегти і "радувати" правильними продуктами. Німецький лікар-терапевт Томас Фрилинг розповів, що варто виключити з раціону, щоб захистити кишечник від серйозних проблем. В першу чергу, фахівець рекомендує відмовитися від ковбасних виробів, зокрема копчених, тому що вони містять нітрити, які при попаданні в травний тракт можуть перетворитися в канцерогенні нітрозаміни. Такі продукти негативно впливають на бактеріальну флору і значно збільшують ризик розвитку раку кишечника.
Також за словами терапевта, цей орган серйозно страждає через вживання великої кількості червоного м'яса, адже в ньому багато насичених жирів, солі і нітратів. У тиждень рекомендується вживати не більше 500 г продукту. Німецький медик розповів, що кишечник "отруюють" і високі дози цукру. Вони витісняють корисні бактерії з організму, сприяючи зростанню шкідливих.
Новини