Рубрики
МЕНЮ
Елизавета Черных
Кавуни, які можна знайти сьогодні на українських прилавках, можуть містити велику кількість нітратів, оскільки є імпортованими. У великій кількості їх вживати в їжу не варто.
Експерт розповіла, як правильно обрати кавун. Фото з відкритих джерел
Смачний, а головне якісний кавун повинен мати дозріле насіння, солодкий смак, а також чіткі смуги. Такими рекомендаціями поділилася експерт із якості харчових продуктів Олена Сидоренко на телеканалі OBOZREVATEL.
Фахівець також порадила почекати з покупкою кавуна і придбати його на початку або всередині серпня. Тоді, за її словами, виробники українських органічних кавунів будуть готові відправляти нам свою продукцію. Експерт стверджує, що в імпортній продукції можуть міститися пестициди або нітрати.
Олена Сидоренко назвала головні правила під час покупки кавуна, які допоможуть обрати смачну та якісну ягоду:
1. Не варто купувати кавун біля доріг, тому що цей продукт швидко вбирає шкідливі речовини.
2. Стебло не повинно бути повністю засохлим і в'ялим. Це ознака того, що кавун довго зберігався.
3. На кавунах повинні бути чіткі та рівні смуги.
4. Важливо, щоб насіння були дозрілим. Це може виключати "інтенсифікацію".
5. Кавун повинен мати солодкий смак.
При цьому фахівець підкреслила, що ці рекомендації відносні й діють не завжди.
Раніше інтернет-видання "Коментарі" писало, що поява кавунів на ринку символізує самий розпал літа, адже хто ж не любить поласувати соковитим м'якушем смугастої баштанної культури у спеку. Однак в липні 2021 року за таке задоволення доведеться заплатити утричі більше, ніж торік.
Новини