Головна Новини Дозвілля лайфхаки Дієтологи радять відмовитися від цих кисломолочних продуктів
commentss НОВИНИ Всі новини

Дієтологи радять відмовитися від цих кисломолочних продуктів

У розряд небажаних потрапили молочні товари з позначкою "знежирені"

4 вересня 2021, 00:14
Поділіться публікацією:

Кисломолочну продукцію вважають невід'ємною частиною здорового раціону. При цьому фахівці звертають увагу, що не всі такі продукти однаково корисні. Йогурти і сирки з різними добавками не є натуральною "молочко", оскільки в їх складі міститься набагато більше вуглеводів, ніж в будь-якій іншій кисломолочної продукції. Через ненатуральні добавки і велика кількість цукру, що погіршує процес всмоктування кальцію, їх можна віднести, скоріше, до солодощів або десертних страв, пише healthline.

Дієтологи радять відмовитися від цих кисломолочних продуктів

Дієта (фото з відкритих джерел)

Сметана жирністю 25-30% теж шкодить травленню, оскільки є одним з найскладніших продуктів для перетравлення, роботи підшлункової залози і печінки. Але це не означає, що від сметани треба відмовитися зовсім. Щоб уникнути проблем з травленням і ризику розвитку захворювань шлунково-кишкового тракту, досить просто купувати кисломолочний продукт, жирність якого становить 10-15%.

Крім того, в розряд небажаних потрапили молочні товари з позначкою "знежирені". За словами фахівців, для досягнення необхідної консистенції, виробники змушені додавати в таку продукцію крохмаль. Цей прийом теж не несе користі для здоров'я.

Нагадаємо, є ряд продуктів, які спокійно можна дістати з продуктового кошика і поставити назад на полицю в магазині, тому що коштують вони невиправдано дорого, а суттєвої користі організму не приносять. Погодьтеся, що в магазинах за пляшку питної води просять занадто багато? Вигідніше додому купити вже хороший фільтр і його вартість досить швидко окупитися, адже вам не доведеться щодня витрачається на воду.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини