Головна Новини Дозвілля лайфхаки Дієтологи пояснили, чому не варто пити воду під час їжі
commentss НОВИНИ Всі новини

Дієтологи пояснили, чому не варто пити воду під час їжі

Пити рекомендується через одну-дві години після закінчення трапези

1 лютого 2022, 01:00
Поділіться публікацією:

Тема води викликає обговорення у шанувальників здорового способу життя та клієнтів фітнес-клубів, про це люблять говорити тренери та нутріціологи. Ось і ми зацікавилися: чи можна пити воду під час їжі? Пити рекомендується через одну-дві години після закінчення трапези, пише bazaar.

Дієтологи пояснили, чому не варто пити воду під час їжі

Дієта (фото з відкритих джерел)

Противники води стверджують:

Ви з'їсте більше. Це стосується тих, хто дотримується інтуїтивного харчування. Якщо ваш основний орієнтир – почуття голоду, а не заздалегідь прорахована кількість калорій та розмір порції, то пити під час їжі вам точно не варто. Вода може дати хибне почуття ситості.

У вас погіршиться травлення. Вода забезпечує правильну роботу ШКТ. Але корисна вона тільки не під час їжі і лише у теплому вигляді. Чому? Їжа має добре перетравлюватися, на це потрібна енергія. Одна склянка холодної води і ваш організм почне витрачати запас енергії на те, щоб зігріти тіло. А травлення врешті-решт постраждає.

У вас виникне почуття дискомфорту. Вода перед їжею або під час їжі може спричинити відчуття дискомфорту, відрижку або печію, тим більше, якщо під час ковтання прихльобувати і захоплювати повітря.

Нагадаємо, за словами дієтолога Світлана Фус, деякі продукти здатні впливати на психологічний стан людини. Раціон може допомогти впоратися з депресією, зняти стрес чи підняти настрій. Вживання сирих горіхів може допомогти позбавити людину почуття туги. У такому разі найкраще вибирати волоські горіхи. До складу продукту, крім поліненасичених жирних кислот, входить магній та вітамін В6. Ці корисні речовини заспокоюють нервову систему, впливають на артеріальний тиск. Цільнозернові крупи У цій продукції міститься триптофан — амінокислота, що сприяє виробленню серотоніну (для підвищення настрою) та мелатоніну (для поліпшення якості сну).



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини