Головна Новини Дозвілля лайфхаки Чотири вірних способи дати очам відпочити від монітора
commentss НОВИНИ Всі новини

Чотири вірних способи дати очам відпочити від монітора

Як вберегти очі під час довгого перебування перед монітором

19 грудня 2020, 21:19
Поділіться публікацією:

У сучасному світі більшості з нас доводиться величезну кількість часу проводити за комп'ютером. Це шкодить твоєму фізичному здоров'ю, не в останню чергу очам. У зв'язку з цим ми дозволимо собі дати тобі сьогодні кілька порад, які навчать тебе правильно організувати роботу, щоб очі менше втомлювалися.

Чотири вірних способи дати очам відпочити від монітора

ФОТО: Наша Леди

Відрегулюй положення твого монітора

Звичайна настройка положення монітора дасть тобі можливість значно зменшити напругу на очі. Оптимальна відстань від монітора до твоїх очей — 30-50 см. При цьому налаштуй його так, щоб верхня частина монітора була на рівні твоїх очей, щоб під час роботи за ним ти дивився на нього вниз, а не вгору.

Налаштуй оптимальне освітлення

Ніколи не став монітор так, щоб на ньому створювалися відблиски від природного або штучного освітлення. Вони сильно стомлюють очі. Світло ніколи не повинно бути спрямованим попереду або позаду тебе. Так воно створить додаткову напругу на твої очі.

Використовуй вправу 20-20-20

Вправа дуже просте: кожні 20 хвилин відволікайся від роботи і дивись на будь-який об'єкт на відстані 20 метрів. Така дія має тривати 20 секунд. Ця вправа разімне напружені м'язи повік і дасть їм відпочити від яскравого світла монітора.

Розташовуй речі поруч

Ще одна хитрість полягає в певному положенні речей біля столу. У тебе напевно є речі, які часто використовуються або ти просто дивишся на них. Розташуй їх біля монітора і кидай на них випадкові погляди, щоб відволіктися від нього.

Очі слід берегти. Ми сподіваємося, що ти досягнеш успіху в цьому, коли почнеш слідувати цих простим правилам. Також видання "Коментарі" розповість, які п'ять продуктів допоможуть захистити зір.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини