Головна Новини Дозвілля лайфхаки Чотири ефективних способи накопичити гроші
commentss НОВИНИ Всі новини

Чотири ефективних способи накопичити гроші

Користуйтеся цими порадами, і вам вдасться заощадити і накопичити

25 лютого 2021, 07:00 comments1329
Поділіться публікацією:

Заощадження — це не тільки гарантія стабільності, а й можливість дозволити собі щось дороге і бажане без кредитів і боргів. Як зберігати і примножувати зароблені кошти, розповіли в РБК.

Чотири ефективних способи накопичити гроші

П'ять ефективних способів накопичити гроші - фото з відкритих джерел

Чотири конверти

Згідно з цим правило, варто відмовитися від нерозумних витрат, а зосередитися тільки основних, як, наприклад, комунальні послуги, харчування, одяг, проїзд, гігієна. Таким чином ви зможете відкинути спонтанні витрати. Ви зрозумієте, яка сума вам необхідна для покриття першочергових потреб. Суму, яка вийде, слід помножити на два і розділити рівно на чотири конверти. Відкривати конверти потрібно  на початку майбутнього тижня. Виходити за позначені ліміти можна тільки в разі гострої потреби.

Ставте цілі

Щоб накопичити кошти, необхідно точно з'ясувати, для чого ви це робите. Відзначається, що цілі повинні бути реально здійснимі, враховуючи вашу нинішню ситуацію з фінансами. Більш того, варто конкретизувати ваше бажання і писати не "хочу у відпустку", а, наприклад, "хочу до липня накопичити 50 тисяч гривень для поїздки на море".

Плануйте покупки

Очевидно, що чим менше ви будете здійснювати непотрібних трат, тим швидше у вас вийде накопичити гроші. Перед походом до магазину, варто скласти список необхідних покупок і діяти чітко за планом.

Правило десяти секунд

Існує простий психологічний прийом, за допомогою якого можна впоратися з бажаннями в обхід емоціям. Наприклад, на вітрині ви бачите товар, який можете дозволити собі придбати прямо зараз. Слід зробити паузу на десять секунд і подумати, чи дійсно ця річ вам необхідна. Відзначається, що найкраще даний прийом працює в супермаркеті, де присутня велика кількість товарів за низькими цінами.

Раніше "Коментарі" розповідали, як накопичити гроші за формулою Карла Гаусса.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини