Головна Новини Дозвілля лайфхаки Чому від яєць погано відокремлюється шкарлупа: правило, яке врятує від цього
commentss НОВИНИ Всі новини

Чому від яєць погано відокремлюється шкарлупа: правило, яке врятує від цього

Чому одні варені яйця чистяться легко, тоді як з іншими виникає проблема і шкарлупа пристає до яєць.

2 травня 2024, 15:48 comments2328
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Коли ми варимо яйця, то використовує різні корисні поради, які дозволяють легко почистити яйця. Проте, навіть дотримуючись цих лайфхаків шкарлупа може прилипати до білка та ускладнює процес чищення яєць. Тепер ви будете точно знати, як цьому запобігти та швидко почистити яйце.

Чому від яєць погано відокремлюється шкарлупа: правило, яке врятує від цього

Як легко почистити яйце. Фото з відкритих джерел

Головною причиною, яка ускладнює процес очищення яєць від шкарлупи є їх свіжість. Мало хто знає, що чим свіжіше яйце, тим складніше його буде очистити. Якщо шкарлупа знімається легко, це означає, що ми маємо справу з трохи полежавшим яйцем. Звісно, це не означає, що ми їмо зіпсовані яйця, але іноді варто дати їм відпочити кілька днів перед приготуванням, щоб заощадити час та нерви.

У дуже свіжих яйцях мембрана щільно прилягає до яєчного білка, і коли ми відколуплюємо шкаралупу, то часто відриваємо її зі шматочками яйця. Це пов’язано з рівнем pH, який у яйцях з поступово наближається до лужного середовища. Таким чином, чим старше яйце, тим слабша оболонка і тим легше чистити яйця.

Деякі кулінарні фахівці радять додавати ложку соди під час варіння свіжих яєць. Це змінить pH і полегшить очищення яєць, однак така порада може негативно позначитися на смакових якостях яєць.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про те, які продукти мають бути у великодньому кошику та що вони символізують. Наприклад, яйця виступають символом життя, народження та воскресіння, а червоні крашанки — означають кров Ісуса, яку він пролив за людей.

Також "Коментарі" писали, чи потрібно промивати макарони холодною водою після приготування.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини