Головна Новини Дозвілля лайфхаки Чому від кави хочеться спати і як з цим боротися
commentss НОВИНИ Всі новини

Чому від кави хочеться спати і як з цим боротися

Часто сонливість у людей пов'язують зі зменшенням кількості випитої кави за день

19 вересня 2021, 10:52
Поділіться публікацією:

Всі ми любимо каву, вона допомагає нам прокинутися вранці, підбадьоритися і тримати себе в тонусі протягом усього дня. Але іноді люди стикаються з проблемою, коли після вживання кави замість того, щоб бути активними, навпаки їх хилить до сну. У мозку є різні типи аденозинових рецепторів: одні з них сигналізують про необхідність відпочинку, інші запускають процеси пробудження, сприяють мобілізації усіх систем організму. Рецепторів першої групи, як правило, більше, саме їх блокує кофеїн, пише amerisleep. Але іноді, дуже рідко, є відхилення від норми: у деяких людей більше рецепторів, що відповідають за стан бадьорості. Вони й беруть на себе кофеїновий "удар".

Чому від кави хочеться спати і як з цим боротися

Сон (фото з відкритих джерел)

Перше, на що потрібно звернути увагу при сонливості після вживання кави, — це стан свого здоров'я. Це досить важливий симптом, який може виникнути в результаті неправильної роботи наднирників. Особливо, якщо сонливість виникає навіть при вживанні кави в невеликому обсязі.

Часто сонливість пов'язують зі зменшенням кількості випитої кави за день. Припустимо, раніше ви випивали 3-4 чашки в день, а тепер вирішили скоротити цю кількість до однієї чашки. Оскільки організм вже звик до певної кількості кофеїну в день, йому його буде не вистачати. Причиною може бути й загальна втома організму, а за допомогою кави ви просто хочете "реанімувати" його. Кава сама по собі не дає енергії, вона просто допомагає підбадьорити організм. У цьому випадку вам потрібен хороший відпочинок.

Нагадаємо, якщо у вас почалися проблеми зі сном, то не поспішайте приймати лікарські засоби й різні добавки, спробуйте розв'язати це питання за допомогою певних продуктів, багатих мелатоніном (гормоном сну). Що варто додати у раціон? Мигдаль. Цей горіх корисний перед сном, оскільки він містить такі речовини, зокрема магній і кальцій, які сприяють м'язовому розслабленню і виробленню організмом мелатоніну. Також мигдаль багатий на клітковину і корисні жири.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини