Головна Новини Дозвілля лайфхаки Чому помідори не можна тримати у холодильнику
commentss НОВИНИ Всі новини

Чому помідори не можна тримати у холодильнику

Ідеальна температура зберігання томатів 16,7-20 ° C

7 січня 2022, 01:39
Поділіться публікацією:

Повернулися із покупок і закинули всі продукти в холодильник? Перевірте, чи не відправили ви туди і помідори, адже їм зовсім не місце. Як пише 5minutecrafts, група вчених досліджувала понад 25 000 генів різних видів томатів. Їх охолоджували при 5 °C протягом 1, 3 та 7 днів, а потім залишали ще на 1 добу при кімнатній температурі. При цьому один день охолодження не значно впливав на помідори, але тривалі періоди пригнічували гени. Виявилося, що помідори, що зберігалися в холодильнику, були менш смачними.

Чому помідори не можна тримати у холодильнику

Помідори (фото з відкритих джерел)

Де зберігати помідори

Ідеальна температура зберігання томатів 167-20 °C. Важливо не класти помідори один на одного, щоб вони не гнили.

Незважаючи на те, що зберігання в холодильнику шкодить помідорам, все ж таки можна повернути їх смак.

Рекомендують не їсти помідори, як тільки дістанете з холодильника. Їм треба дати полежати, доки вони не стануть кімнатною температурою. Процес нагрівання частково відновить смак.

Нагадаємо, що помідор – це смачний, доступний і бюджетний овоч, здатний прикрасити будь-яку страву і збагатити організм вітамінами. Лікар-дієтолог Наталія Круглова розповіла про унікальні властивості цього продукту. Експерт каже, що у щоденному раціоні мають бути присутніми овочі, бо вони є джерелом цінних мікроелементів. І особливу увагу варто звернути на томати, тому що вони не лише є окрасою салату, а й допомагають зміцнити організм. Одним з найцінніших компонентів цього овоча є лікопін — потужний антиоксидант, який має імуностимулюючий і протипухлинний ефект.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини