Рубрики
МЕНЮ
Ольга Чародий
Повернулися із покупок і закинули всі продукти в холодильник? Перевірте, чи не відправили ви туди і помідори, адже їм зовсім не місце. Як пише 5minutecrafts, група вчених досліджувала понад 25 000 генів різних видів томатів. Їх охолоджували при 5 °C протягом 1, 3 та 7 днів, а потім залишали ще на 1 добу при кімнатній температурі. При цьому один день охолодження не значно впливав на помідори, але тривалі періоди пригнічували гени. Виявилося, що помідори, що зберігалися в холодильнику, були менш смачними.
Помідори (фото з відкритих джерел)
Де зберігати помідори
Ідеальна температура зберігання томатів 167-20 °C. Важливо не класти помідори один на одного, щоб вони не гнили.
Незважаючи на те, що зберігання в холодильнику шкодить помідорам, все ж таки можна повернути їх смак.
Рекомендують не їсти помідори, як тільки дістанете з холодильника. Їм треба дати полежати, доки вони не стануть кімнатною температурою. Процес нагрівання частково відновить смак.
Нагадаємо, що помідор – це смачний, доступний і бюджетний овоч, здатний прикрасити будь-яку страву і збагатити організм вітамінами. Лікар-дієтолог Наталія Круглова розповіла про унікальні властивості цього продукту. Експерт каже, що у щоденному раціоні мають бути присутніми овочі, бо вони є джерелом цінних мікроелементів. І особливу увагу варто звернути на томати, тому що вони не лише є окрасою салату, а й допомагають зміцнити організм. Одним з найцінніших компонентів цього овоча є лікопін — потужний антиоксидант, який має імуностимулюючий і протипухлинний ефект.
Новини